Camorra pusă la zid: zeci de membri ai mafiei italiene arestaţi pe cuprinsul UE

Peste 30 de persoane asociate cu mafia italiană au fost arestate miercuri, în Europa, sub suspiciunea de trafic de droguri şi spălare de bani, potrivit rapoartelor.
Cel puţin 32 de persoane asociate cu grupul italian Camorra au fost arestate într-un raid masiv al poliţiei pe teritoriul Europei, 5 iulie 2017.
Cel puţin 32 de persoane asociate cu grupul italian Camorra au fost arestate într-un raid masiv al poliţiei pe teritoriul Europei, 5 iulie 2017. (Getty Images)

Raiduri împotriva mafiei italiene au fost desfăşurate în Spania, Italia şi Germania cu scopul de a dezmembra organizaţia criminală italiană Camorra.

Grupul mafiot, cu sediul în Napoli, sudul Italiei, a făcut trafic cu mari cantităţi de cocaină şi haşiş din Spania în Italia, a declarat agenţia UE pentru coordonare a operaţiunilor anti-crimă Eurojust.

Poliţia a confiscat active în valoare de 5 milioane de euro de la suspecţi din mai multe ţări, din Germania până în Marea Britanie.

Aproximativ 520 kg de cocaină şi 450 kg de haşiş şi marihuana au fost de asemenea confiscate, a adăugat Eurojust.

Agenţia UE a precizat într-o declaraţie: “Veniturile obţinute din traficul cu droguri erau spălate prin reinvestiţii în catering, importuri şi exporturi alimentare, comerţ cu metale preţioase şi automobile, precum şi în fotbal”.

Ofiţerii de poliţie au arestat 18 suspecţi în Italia, 12 în Spania şi 3 în Germania.

Investigaţiile sunt încă în desfăşurare şi poliţia se aşteaptă la noi arestări în viitorul apropiat.

O captură de droguri realizată în urmă cu doi ani, sub comanda biroului procurorului anti-mafie din Napoli, a determinat raidul de amploare de miercuri.

La acea vreme, sindicatul mafiot Camorra era monitorizat de poliţie după ce o cantitate mare de droguri a fost confiscată în sudul Italiei.

Franco Roberti, un procuror italian anti-mafie, a precizat că grupurile criminale din ţara sa au avut legături puternice în Spania.

El a mai precizat că Spania a fost locaţia strategică a membrilor Camorrei deoarece aceştia au crezut că îşi pot desfăşura afacerile fără o presiune la fel de mare din partea forţelor de ordine.

“Este o locaţie strategică pentru traficul de droguri şi oferă oportunităţi pentru spălarea banilor. Ei [membri Camorrei] văd Spania ca pe un loc bun pentru a-l coloniza”, a afirmat Roberti.

De altfel, câteva clanuri mafiote italiene şi-au transferat activităţile mai riscante, precum traficul de droguri, în Spania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe