”Califul” Statului Islamic cere ”supunere” tuturor musulmanilor pe timpul Ramadanului

Radicalii suniţi ISIL din Irak executând prizonieri.
Radicalii suniţi ISIL din Irak executând prizonieri. (youtube.)

Liderul grupării radicale autoproclamate - numită Statul Islamic - a trimis un mesaj tulburător tuturor musulmanilor, cerându-le supunere.

”Eu sunt wali (liderul) care prezidează peste voi, dar nu sunt mai bun ca voi, aşa că dacă vedeţi că am dreptate, asistaţi-mă”, a spus Abu Bakr al-Baghdadi în timp ce conducea rugăciunile de vineri desfăşurate la moscheea din Mosul, conform AFP.

”Dacă vedeţi că greşesc, sfătuiţi-mă şi aduceţi-mă pe drumul potrivit, şi ascultaţi-mă atâta timp cât eu mă supun Dumnezeului din voi”, a adăugat acesta.

Materialul video, publicat pentru prima oară în timpul rugăciunii de vineri a Ramadanului, este de asemenea prima apariţie oficială a conducătorului organizaţiei teroriste, conform experţilor care analizează mişcarea islamistă.

Pe 29 iunie, Baghdadi a proclamat înfiinţarea unui ”califat”, un stat islamic condus de către un lider politic-religios, care se întinde pe teritorii din Siria şi Irak.

”Dumnezeu v-a dat vouă fraţilor mujahedini victoria după ani lungi de jihad şi răbdare... aşa că v-a dat vouă califatul şi a pus califul la conducere”, a declarat acesta în timpul ceremoniei religioase, filmate vineri în oraşul Mosul, din nordul Irakului, ocupat de militanţii extremişti.

”Aceasta este datoria tuturor musulmanilor care au fost pierduţi de secole”, a adăugat acesta, având o barbă lungă şi gri, un turban negru şi o mantie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe