Roma va fi următoarea cucerită, anunţă liderul Statului Islamic

Radicalii suniţi ISIL din Irak executând prizonieri.
Radicalii suniţi ISIL din Irak executând prizonieri. (youtube.)

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul autoproclamat al Statului Islamic din Irak şi Levant, a jurat să conducă extremiştii islamici spre cucerirea Romei, cerând tuturor musulmanilor să imigreze în noul stat islamic pentru a lupta sub conducerea sa peste tot în lume, conform The Telegraph.

Baghdadi, care deţine un doctorat în studii islamice, susţine că musulmanii sunt persecutaţi şi omorâţi peste tot pe glob. Vorbind ca prim calif, sau primul comandant al islamului de la colapsul Imperiului Otoman, acesta a cerut musulmanilor să se ralieze la statul său pan-islamic.

”Cei care pot migra către Statul Islamic ar trebui să migreze, deoarece imigraţia către casa islamului este o datorie”, a spus acesta într-un material audio publicat pe un site folosit de grupul cunoscut în trecut ca Statul Islamic al Irakului şi al-Sham.

”Musulmani grăbiţi-vă către statul vostru. Este statul vostru. Siria nu este pentru sirieni şi Irakul nu este pentru irakieni. Pământul este pentru musulmani, toţi musulmanii.

”Acesta este sfatul meu către voi. Dacă vă ţineţi de el, voi veţi cuceri Roma şi veţi deţine lumea, cu voia lui Allah”.

Pretinzând titlul de Calif, Baghdadi face apel către ”judecători şi toţi aceia care au abilităţi militare, manageriale sau în servicii, cât şi la doctori şi la ingineri din toate domeniile”.

Acesta a cerut şi luptătorilor jihadişti să amplifice conflictele în luna ”sfântă” a Ramadanului, care începe duminică. ”În această lună virtuoasă sau în orice altă lună, nu există nicio faptă mai bună decât jihadul pe calea lui Allah, aşa că profitaţi de această oportunitate şi mergeţi pe calea predecesorului vostru de drept”, a spus acesta. ”La arme, la arme, soldaţi islamici, luptaţi, luptaţi”.

Ca o reflecţie a haosului provocat în ultima lună de către insurgenţa sunită condusă de acest grup, Organizaţia Naţiunilor Unite spune că peste 2.400 de persoane au fost omorâte în Irak în luna iunie, un număr record în ultimii ani.

Multe grupuri de musulmani contestă totuşi poziţia de Mare Calif pe care şi-o arogă Baghdadi. Totuşi, unii experţi se tem că formarea califatului ar putea atrage islamul extremist, parţial prin inundarea reţelelor de socializare, pentru a forma o mişcare globală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe