Câine erou, descoperă în grădină o capsulă cu un conţinut special


Kenyon, este un Golden Retriever de 18 luni
Kenyon, este un Golden Retriever de 18 luni

Câinele unei familii din Oregon (SUA), a fost premiat de şeriful localităţii deoarece a descoperit, în grădina din spatele casei sale, heroină "Black tar" (gudron negru) în valoare de 85.000 dolari (circa 72.000 euro).

Potrivit celor relatate de televiziunile locale, protagonistul acestei istorii se numeşte Kenyon, un Golden Retriever de 18 luni. Cel mai uimitor lucru este că, la început, proprietarii săi au crezut că acesta a găsit o aşa-numită ''capsulă a timpului'', adică un recipient în care cineva pune obiecte speciale, astfel încât acestea să poată fi găsite în viitor.

Şi, într-adevăr, conţinutul a fost cu adevărat special, uimitor chiar, atunci când s-a constatat că era vorba despre droguri. Tim Svenson, şeriful din provincia Yamhill, a relatat ulterior că în recipientul respectiv se afla aproape jumătate de kg de heroină gudron negru.

Svenson l-a lăudat pe câinele Kenyon, declarând: „Cazurile de dependenţă de opiacee şi supradozele sunt în creştere, iar cu ajutorul lui această cantitate mare nu va ajunge la oamenii din comunitate“.

Şeriful Svenson a vrut să-i dea o plăcuţă specială, cu menţiunea câine K-9 - câine poliţist al provinciei Yamhill, şi l-a desemnat onorific câine antidrog pe viaţă.