Bugetul pentru securitatea naţională, în dezbaterea CSAT

Membrii CSAT vor analiza, marţi, proiectul de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale, într-o şedinţa convocată de şeful statului.
Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. (presidency.ro)

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se întruneşte, marţi, pe agendă figurând analizarea proiectului de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale.

Convocarea şedinţei a fost decisă de preşedintele Iohannis după ce proiectul de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale, transmis de Guvern, a fost primit vineri după-amiază la Secretariatul CSAT, relatează Agerpres. Tot vineri Guvernul se întrunise pentru discutarea proiectului de buget pentru anul 2017, fără să se coordoneze cu CSAT, stabilind unilateral agenda de aprobare a proiectului de buget pe 2017 privind instituţiile din domeniul securităţii naţionale.

La şedinţa de astăzi, premierul Grindeanu îşi va susţine punctele de vedere în privinţa proiectului de buget, prim ministrul promiţând că "va fi ferm" în a apăra viziunea Cabinetului său.

"Vom merge marţi, la CSAT (...) Vă spun cu toată fermitatea, ca să nu existe surprize. Ne susţinem punctele de vedere şi nu există schimbări. Asta este viziunea noastră pentru bugetul pe anul 2017", a declarat Sorin Grindeanu.

Cu o zi înaintea acestei luări de poziţie, şeful statului i-a adresat o scrisoare deschisă premierului, reproşându-i că a redus bugetele pentru domeniul securităţii naţionale, fapt ce e nu doar nejustificat, ci şi total inoportun.

"În contextul dezbaterilor privind alocările bugetare pentru ordonatorii principali de credite, remarc faptul că, pentru domeniul securităţii naţionale, cu excepţia bugetului Ministerului Apărării Naţionale, toate celelalte bugete suferă reduceri faţă de execuţia bugetară a anului 2016, unele dintre aceste reduceri fiind semnificative. În acelaşi timp, nu au fost aduse încă argumente necesare, pertinente şi credibile, care să explice această reducere a finanţării.

În condiţiile în care proiectul Bugetului General Consolidat pentru 2017 prevede o creştere a cheltuielilor totale, faţă de 2016, de aproape 31 miliarde lei, ceea ce reprezintă o creştere de peste 15% faţă de cheltuielile efectuate în 2016, reducerea bugetelor pentru domeniul securităţii naţionale este nu doar nejustificată, ci total inoportună.", i se adresa Iohannis lui Grindeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne