Bucureştiul va avea un nou Centru de Transfuzii, anunţă Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii)
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministerul Sănătăţii pregăteşte o ordonanţă de urgenţă ce va fi adoptată după alegeri, pentru construcţia unui nou centru de transfuzii, a declarat vineri, Vlad Voiculescu, venit la Centrul de Transfuzii Bucureşti unde a donat sânge, relatează Mediafax.

"Cred că sistemul de transfuzii, sistemul în care gestionăm sângele poate fi mult îmbunătăţit, avem un plan la care lucrăm de ceva vreme şi săptămâna asta o să propunem şi câteva măsuri concrete. (...) Ne trebuie un nou centru de transfuzii în Bucureşti. Am selectat deja un teren. O să se facă transferul de la Institutul Hociotă către Centrul de Transfuzii Bucureşti. Acolo se va construi un centru de transfuzii nou. Cât de curând se poate. Avem două opţiuni - fie îl construieşte statul, fie o colaborare cu fundaţii, organizaţii care să îl construiască din bani privaţi şi să îl doneze apoi statului. (...) Este o ordonanţă de urgenţă, dar avem restricţia legală - şase luni înainte de alegeri nu poţi schimba chestiuni care ţin de salarizare, de cheltuieli de personal, dar o să facem asta imediat după alegeri. Modul în care gestionăm sângele trebuie să fie o prioritate pentru orice Guvern", a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Ministrul a mai precizat că actualul sistem de transfuzii poate fi îmbunătăţit şi se lucrează la asta:

"Avem un plan la care lucrăm de ceva vreme şi săptămâna asta o să propunem şi câteva măsuri concrete. Dar cred că dacă fiecare dintre noi face ce ţine de fiecare dintre noi, lucrurile vor fi cel puţin la limita rezonabilului (...) Măsurile ţin de oameni, de cum sunt plătiţi, de programul de lucru. Programul trebuie prelungit, trebuie să poţi să vii să donezi sânge şi după-amiază. De asemenea, infrastructura care nu este neapărat una adecvată dacă ne gândim că în Bucureşti Centrul de transfuzii funcţionează pe o clădire cu risc seismic", a mai adăugat Voiculescu.