Macovei: Am câştigat definitiv procesul cu Antena 3 şi colaboratorii săi. Replica lui Roncea

Antena 3 şi colaboratorii trustului condamnatului Voiculescu nu vor să spună adevărul, ci împroaşcă cu minciuni în funcţie de interesele lor şi ale patronului lor aflat în închisoare pentru că a furat banii românilor, a acuzat fostul ministru Monica Macovei.
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)

UPDATE. În replică, jurnalistul Victor Roncea a atras atenţia, pe blogul personal, că Monica Macovei a fost de fapt învinsă în instanţă şi a rămas atât pentru Curtea de Apel, cât şi pentru Tribunalul Bucureşti, un "procuror-anchetator în 13 - 15 iunie 1990".

Roncea aminteşte că procesul intentat de Monica Macovei a plecat de la un articol publicat de Radu Tudor pe blogul său, intitulat "Monica Macovei, procuror-anchetator la Mineriada din Iunie 1990", urmat de o emisiune pe această temă la Antena 3.

Fostul ministru al Justiţiei a dat în judecată Antena 3 şi pe jurnaliştii Mihai Gâdea, Radu Tudor şi Victor Roncea, şi a cerut despagubiri de 10.000 de euro de la fiecare, plus ştergerea tuturor articolelor online legate de implicarea sa în Mineriada din iunie 1990 şi obligaţia de a publica Hotărârea în 10 ziare centrale.

Din minuta deciziei reiese că Monica Macovei a obţinut doar scoaterea unui paragraf din materialele postate online, paragraf care nu are de fapt nimic de-a face cu Mineriada:

"Trecutul procurorului Macovei demonstreaza ca anticomunismul ei este o parodie, o gluma proasta si o minciuna grosolana. Comunismul s-a cladit si s-a bazat in abuzul sau pe oameni ca Macovei".

Fostul ministru va mai primit daune morale de 200-300 lei pe persoana fizica, respectiv 2.000 de lei pe persoana juridica in solidar cu persoana fizica.

Legat de restul pretenţiilor europarlamentarului, instanţa a respins acţiunea ca neîntemeiată.

* * *

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a câştigat definitiv procesul cu Antena 3 şi colaboratorii acestui post de televiziune pe care îl acuză că au minţit atunci când au acuzat-o "în mod fals" că ar fi anchetat oameni la Mineriada din 1990.

"Roncea şi Radu Tudor sunt acum obligaţi de instanţă să şteargă din postările lor textele mincinoase despre mine, indicate explicit de instanţă, iar Gâdea şi Antena 3 trebuie să îmi plătească daune morale. În realitate, am făcut exact opusul: am ajutat manifestanţii din Piaţa Universităţii, am refuzat să anchetez sau să arestez manifestanţi şi am cerut să fie eliberaţi, am cerut cercetarea penală a poliţiştilor şi procurorilor care au reţinut şi arestat ilegal demonstranţi din Piaţă şi am emis, ca procuror, soluţii de nevinovăţie pentru oameni arestaţi ilegal în iunie 1990, până când mi s-a interzis accesul la aceste dosare. Acesta este adevărul, iar instanţa mi-a dat dreptate", a declarat Monica Macovei.

Europarlamentarul i-a îndemnat pe români să nu mai creadă "minciunile" Antenei 3 şi să nu se mai lase manipulaţi de acest post de televiziune. "Antena 3 şi colaboratorii trustului condamnatului Voiculescu nu vor să spună adevărul, ci împroaşcă cu minciuni în funcţie de interesele lor şi ale patronului lor aflat în închisoare pentru că a furat banii românilor".

"Reaua-credinţă a acestora era evidentă, pentru că, încă din anii 90, în spaţiul public existau informaţii corecte privind activitatea mea în legătură cu Mineriada din 13-15 iunie 1990, care dovedesc exact contrariul celor afirmate de colaboratorii turnătorului Voiculescu. Cu alte cuvinte, au ştiut că mint atunci când m-au acuzat în mod fals.

Mai multe informaţii despre evenimentele din 13-15 iunie 1990, constatările mele privind ilegalităţile comise de unii procurori şi poliţişti în iunie 1990 şi cererea adresată procurorului general de a finaliza ancheta privind Mineriada din 13-15 iunie pot fi recitite pe blogul meu", a mai precizat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne