Fostul manager al Spitalului Floreasca, pus sub urmărire penală de DNA

Neregulile de la Secţia de Mari Arşi a spitalului Floreasca, unde un sfert din bugetul pentru dotarea secţiei a fost dat pe o barocameră potrivită, mai degrabă, pentru tratamente de tonifiere a pielii, au ajuns obiectul unui dosar instrumentat de DNA, dosar în care deja încep urmăririle penale.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Fostul manager al Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, Radu Alexandru Macovei a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în dosarul în care sunt investigate cheltuielile pentru Unitatea de îngrijire a arşilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, relatează digi24.ro.

Macovei şi-a dat demisia de la conducerea Spitalului de Urgenţă Floreasca în octombrie 2015, invocând motive personale. Astăzi, la ieşirea din sediul DNA, profesorul s-a declarat nevinovat.

Tot astăzi, procurorii DNA au audiat mai mulţi medici de la Floreasca care ar putea fi, de asemenea, puşi sub acuzare. În cursul zilei este aşteptat de procurori şi medicul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie şi Microchirurgie Reconstructivă.

Dosarul privind neregulile de la Unitatea de îngrijire a arşilor gravi de la Spitalul Floreasca a fost deschis iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, urmărirea penală fiind începută in rem, în urma unei sesizării Corpului de Control al ministrului Sănătăţii. Ulterior, dosarul a fost declinat la DNA.

Reamintim că ministrul Sănătăţii declara, în urmă cu ceva vreme, că celebra barocameră pentru care Spitalul Floreasca a alocat aproape un sfert din banii pentru dotarea Secţiei de Mari Arşi nu va putea fi folosită pentru tratarea arsurilor grave. Potrivit ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, costisitorul aparat e potrivit, mai degrabă, pentru tonifierea organismului, tratamente antiaging şi, cel mult, pentru tratarea arsurilor uşoare.

Barocamera a fost însă doar una dintre numeroasele probleme constate de Corpul de Control al ministrului Sănătăţii la Spitalul Floreasca.