Bucureşti: "Prelungirea contractelor mai vechi de închiriere a parcărilor de reşedinţă echivalează cu plătirea taxei anuale aferente"
alte articole
Bucureştenii care au deja contracte de închiriere aprobate pentru un loc de parcare de reşedinţă nu trebuie să depună din nou dosarul şi să aştepte aprobarea acestuia pentru a beneficia de parcare, aşa cum s-ar fi putut înţelege din unele articole evazive apărute recent în mass media.
"Bucureştenii pot prelungi contractele de închiriere pentru parcările de reşedinţă până la data de 31 martie. Costurile variază, în funcţie de sector şi de zonă, între 45 şi 77 lei/an. În cazul în care contractul nu este prelungit până la aceasta dată, primăriile pot da locurile de parcare libere de contract altor persoane", au relevat în ultimele zile diverse articole din ziare sau scurte ştiri publicate de televiziuni.
Întrucât nu este formulat foarte clar, din acest text, mulţi posesori de autoturisme din Capitală au reţinut doar că trebuie să-şi depună din nou dosarul la Administraţia Domeniului Public (ADP) din fiecare sector, cu toată documentaţia legală, pentru a le fi aprobat contractul de închiriere.
Pentru a face lumină în acest caz, am contactat Administraţia Domeniului Public Sector 1 şi am stat de vorbă cu şeful departamentului Parcaje, Liviu Ungureanu.
"Este adevărat, mai mulţí reprezentanţí din mass-media au dorit să publice zilele acestea în esenţă un anunţ, pentru a le reaminti celor care posedă autoturisme să prelungească şi pentru anul în curs contractele. Probabil că au dorit să-i includă într-o categorie pe toţi - şi pe cei care au deja contracte, şi pe cei care doresc să aibă... Comunicatul a fost realizat pe baza informaţiilor de la noi şi de la primării, însă formularea finală le aparţine", a declarat Liviu Ungureanu pentru Epoch Times.
În continuare, şeful departamentului Parcaje de la ADP sector a îndepărtat neclarităţile legate de acest subiect.
"Pentru deţinătorii de autoturisme care au contracte mai vechi, prelungirea contractelor de închiriere a parcarilor de reşedinţă echivalează cu plătirea taxei anuale aferente, care se face acolo unde s-a plătit şi anul trecut", a mai precizat Liviu Ungureanu pentru Epoch Times.
Pentru aceeaşi problemă, am contactat şi ADP Sector 6, iar reprezentanţii instituţiei ne-au confirmat că nu s-a schimbat nimic în modalitatea de plătire a taxei de parcare, comparativ cu anul 2012.