Veste bună pentru şoferi: Nu se mai ridică maşinile parcate ilegal în sectorul 4. Până când e valabilă suspendarea

Maşini ridicate (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
21.12.2012

Şoferii care îşi parchează neregulamentar maşinile în sectorul 4 nu mai riscă să le fie ridicate şi să aibă de plătit taxa pentru a reintra în posesia autovehiculelor. Primăria de sector a decis ca, până pe 9 ianuarie 2013, să suspende activitatea de ridicare a autovehiculelor parcate ilegal.

“Firma care se ocupă de ridicarea maşinilor va acţiona numai în cazul în care se vor bloca intersecţii sau intrările în unităţi importante, cum ar fi spitalele, instituţiile de interes public şi local şi staţiile RATB. O singură platformă va fi menţinută în activitate pe perioada sărbătorilor şi va fi la dispoziţia Poliţiei Locale. Chiar dacă în alte situaţii nu se vor ridica autovehiculele, şoferii trebuie să ştie că pot fi amendaţi de Poliţie, dacă sunt prinşi”, a declarat, pentru Epoch Times, Cristina Popa, purtător de cuvânt la Primăria Sectorului 4.

Anul acesta este al doilea în care se ia această măsură, venind astfel în sprijinul cetăţenilor, care, grăbiţi să se aprovizioneze cu produse pentru masa de Sărbători şi să cumpere bradul de Crăciun şi cadouri pentru cei dragi, pot uita că parcarea neregulamentară a autovehiculelor atrage după sine ridicarea acestora, au precizat edilii.

“Am decis să nu se mai ridice maşini în această perioadă (...) În acelaşi timp, cei care, spre exemplu, blochează intrarea într-un spital, trebuie să conştientizeze că prin gestul lor pot pune în pericol viaţa unui om. Fac din nou apel la simţul civic, demonstrat în repetate rânduri de locuitorii sectorului 4, reamintindu-le că, mai ales în condiţiile în care se anunţă ninsori, parcarea în staţiile RATB sau în intersecţii perturbă trecerea utilajelor de deszăpezire. Ştiu că voi găsi din nou înţelegere din partea lor, de aceea, am cerut societăţii de ridicări să menţină activ un singur utilaj, pentru toată această perioadă”, a declarat Cristian Popescu – Piedone, primarul sectorului 4.

Responsabilii de la firma de ridicări au fost de acord să renunţe la o parte din încasări pe perioada sărbătorilor, la cererea primăriei. Ei vor menţine în funcţiune o platformă care va fi staţionată în zona Şincăi şi va interveni numai dacă va fi nevoie.

“Anul trecut, când s-a luat aceeaşi măsură de a nu se mai ridica maşinile de sărbători, au fost probleme cu unii cetăţeni care au parcat neregulamentar. De exemplu, a fost un caz cu un şofer care a oprit în dreptul intrării în Spitalul Sf. Ioan şi a blocat accesul în unitate, caz în care a trebuit să intervenim. Unii au parcat în staţii RATB sau au blocat intersecţia de la Piaţa Sudului”, a precizat Cristina Popa.

Decizia de a nu se mai ridica maşinile a fost luată la şedinţa Consiliului Local din 17 decembrie, când primarul a anunţat măsura, iar apoi a semnat o dispoziţie în acest sens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor