Bucureşteni, plimbaţi cu canotcile pe Dâmboviţa. Care a fost scopul acţiunii lui Patzaichin
alte articole
Mai mulţi bucureşteni au fost invitaţi sâmbătă la o plimbare pe Dâmboviţa în canotci, o invenţie a fostului sportiv Ivan Patzaichin care, împreună cu alţi membri ai asociaţiei sale, a organizat o acţiune prin care să atragă atenţia asupra acestei zone a Capitalei.
Plimbările au avut loc pe Dâmboviţa, în zona dintre Piaţa Unirii şi Biblioteca Naţională a României, unde s-au strâns zeci de curioşi. În cele două bărci puse la dispoziţie de Patzaichin s-au plimbat câte zece oameni.
Canotca, ambarcaţiunea realizată de Patzaichin din lemn, a fost proiectată în urma experienţei competiţiilor, ca o combinaţie între canoe şi lotcă. Ideea a fost pusă în practică de meşterul Paul Vasiliu, în atelierul său din Tulcea, în 2010. Canotcile au fost apoi prezentate la Viena, Bratislava şi Budapesta, iar în România, la Tulcea, la Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle Rowmania.
Asociaţia "Ivan Patzaichin - Mila 23" are un proiect amplu de reconvertire a zonei din jurul Bibliotecii Naţionale într-un spaţiu de cultură şi recreere şi de promovare a ecoturismului pentru locuitorii şi turiştii Capitalei. Proiectul "Conectează-te la natură. Strategii de recucerire a urbanităţii" se desfăşoară până pe 5 noiembrie la Biblioteca Naţională, unde au loc diverse evenimente artistice, conferinţe şi dezbateri la care vor fi propuse soluţii pentru recuperarea Dâmboviţei.