Ivan Patzaichin îi învită pe bucureşteni la o plimbare cu canotca pe Dâmboviţa

Epoch Times România
19.10.2012

Ivan Patzaichin îi aşteaptă pe bucureşteni, sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 10,00, la o plimbare cu canotca pe Dâmboviţa.

Două canotci dunărene de 10 + 1 locuri sunt pregătite să ia startul din faţa Bibliotecii Naţionale, în curse ce se vor desfăşura pe ochiul de apă dintre bibliotecă şi Podul Unirea.

Bucureştenii pot testa cu această ocazie canotca, o barcă cu vâsle creată pe baza experienţei de competiţie a lui Ivan Patzaichin şi se pot bucura de o zi de toamnă pe apă chiar în centrul oraşului.

"Să ieşi cu barca pe Dâmboviţa este ideea pe care vreau să o propun bucureştenilor. Plimbările cu barca ar putea deveni o activitate firească, de weekend. Ochiul de apă de la Biblioteca Naţională este cel mai potrivit pentru o plimbare şi, pentru a vă convige cât de simplu şi de plăcut e să îţi petreci timpul pe apă, chiar în mijlocul oraşului, vă invit sâmbătă la Biblioteca Naţională, pe terasa dinspre Dâmboviţa unde dăm startul plimbărilor cu canotca", a declarat Ivan Patzaichin, într-un comunicat remis Agerpres.

Experienţa de a vâsli o canotcă face parte din calendarul de 2 săptămâni cu întâmplări şi dezbateri de soluţii pentru recuperarea Dâmboviţei, râul uitat al Capitalei. Sub titlul "Conectează-te la natură. Strategii de recucerire a urbanităţii", programul propune conferinţe, ateliere, instalaţii artistice în bibliotecă şi pe cheiurile Dâmboviţei cu scopul de a atrage atenţia asupra potenţialului încă neexploatat al apei şi al zonei centrale, adiacente Bibliotecii Naţionale, precizează comunicatul.

Canotca, o "invenţie" a Asociaţiei "Ivan Patzaichin - Mila 23", este o bicicletă a apelor şi serveşte ca vehicul de agrement şi de competiţie. Construită din dorinţa de a promova meşteşugul românesc, canotca este denumită aşa după lotca de la care preia materialul, şi după canoea de la care preia liniile dinamice. Este un produs integral "made in Romania", cu un design unicat, făcută din lemn, preluând meşteşugul marangozilor din Delta Dunării. Canotca a făcut în vara acestui an turul Europei, fiind folosită în competiţii pe Dunăre la Viena, Bratislava şi Budapesta şi în Festivalul Rowmnania Fest de la Tulcea. Este, de asemenea, vehiculul propus pentru plimbări în Delta Dunării, fiind disponibilă turiştilor prin Centrul de Ecoturism Rowmania de la Crişan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor