Bruce Andrews: "Este important să nu implementăm legi care fac rău cibersecurităţii" [video]

Summitului Regional pentru Securitate Cibernetică & Misiunea Economică a SUA
Summitului Regional pentru Securitate Cibernetică & Misiunea Economică a SUA (Epoch Times România)

Adjunctul Secretarului pentru Comerţ din cadrul Departamentului comerţului din SUA, Bruce Andrews, a declarat luni, în cadrul "Summitului Regional pentru Securitate Cibernetică & Misiunea Economică a SUA", eveniment organizat la Palatul Parlamentului, că a adus cu el 20 dintre cele mai mari companii de cibersecuritate din SUA care, alături de companiile române, vor colabora pentru atingerea obiectivelor de securitate şi economice.

"România a dovedit deja că este un lider mondial în tehnologia informaţiei. Româna este a doua cea mai vorbită limbă engleză în birourile corporaţiei Microsoft din întreaga lume. Datorită combinaţiei dintre abilităţile tehnice şi capacităţile lingvistce ale românilor, companii mari din SUA precum IBM, Oracle şi-au deschis birouri regionale aici. Fără îndoială sectoarele IT ale noastre colaborează şi lucrează împreună, dar este loc mare de îmbunătăţiri. Am adus cu mine în această misiune 20 dintre cele mai mari companii de cibersecurity din SUA care variază în mărime şi specializare. Unele operează în România de zeci de ani, în timp ce altele caută să facă afaceri aici pentru prima dată. Dar toate, lucrând alături de companiile de top din România, vă pot ajuta să vă atingeţi obiectivele de securitate şi economice", a declarat oficialul american.

Însă, Bruce Andrews a subliniat că există o condiţie pentru ca acest lucru să se întâmple: "este important să nu implementăm legi care fac rău cibersecurităţii, pun piedici interoperabilităţii şi limitează inovarea."

"Observăm o creştere a protecţionismului şi naţionalismului digital peste tot prin lume. Guvernele dau legi în beneficiul industriilor domestice. Aceste acţiuni limitează creşterea economică negându-le cetăţenilor şi companiilor accesul la cele mai bune tehnologii din lume. Dacă vrem să prevenim viitoarele ameninţări cibernetice, guvernele şi industriile trebuie să lucreaze împreună în parteneriat", a subliniat Bruce Andrews, care a adăugat că SUA apreciază mult relaţia apropiată cu România.

Citiţi şi Victor Ponta: România poate deveni un lider regional în cibersecuritate [video]

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne