Iohannis: Protestul împotriva despăduririlor abuzive este perfect legitim. Voi ridica problema în CSAT

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

În timp ce în mai multe oraşe din ţară au loc proteste împotriva defrişărilor abuzive, preşedintele Klaus Iohannis a trimis un mesaj pe contul său de Facebook anunţând că va ridica această gravă problemă în Consiliului Superior de Apărare al Ţării (CSAT).

"Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrişărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT. Sunt convins că vom reuşi nu doar să stopăm fenomenul, dar şi că instituţiile statului îi vor identifica şi trage la răspundere pe cei vinovaţi", a scris preşedintele Klaus Iohannis.

La rândul său, premierul Victor Ponta declarase anterior, pe contul său de Facebook, că săptămâna viitoare "trebuie să ne luptăm să trecem Codul Silvic, ca să nu se mai taie pădurile de către tot felul de firme din străinătate, protejate de lobby-uri din România".

"Sunt convins că toţi parlamentarii noştri vor fi de partea bună şi vor vota pentru binele pădurilor şi, de fapt, pentru binele românilor", a precizat premierul.

Trebuie menţionat că declaraţiile lui Ponta vin în contextul în care pesediştii l-au acuzat pe şeful statului că nu a fost de partea românilor, ci s-a situat pe aceeaşi baricadă cu compania austriacă Holzindustrie Schwighofer atunci când a decis să ceară reexaminarea Codului Silvic.

Pe de altă parte, liberalii au ripostat la acuzaţiile rivalilor politici şi au amintit de cazurile unor pesedişti precum Viorel Hrebenciuc sau Ilie Sârbu care au încercat "să intre în mod ilegal în posesia unor hectare nemărginite de păduri", ca nişte buni români ce sunt.

Între timp, mii de oameni din mai multe oraşe au ieşit sâmbătă în stradă pentru a protesta împotriva despăduririlor ilegale, proteste ce sunt la această oră în plină desfăşurare. Pentru detalii despre manifestaţii intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne