Brexitul va doborî întreaga Europă, susţine Marine Le Pen

Lidera Frontului Naţional francez, Marine Le Pen, a declarat că Brexitul va declanşa un efect de domino ce va doborî întreaga Europă.
Preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen
Preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen (Sylvain Lefevre/Getty Images)

Luând cuvântul la un aşa-numit “contra summit” din Germania al partidelor eurosceptice şi de extremă dreapta, candidata la prezidenţialele franceze a insistat că patriotismul este politica viitorului.

Ea a mai prezis de asemenea că 2017 va fi anul trezirii Europei, urmând exemplul alegătorilor britanici şi americani.

“Prima lovitură puternică împotriva vechii ordini, lucrul care va declanşa un efect de domino ce va doborî întreaga Europă este Brexitul, când o naţiune suverană a decis să renunţe la un acord încheiat între cei puternici şi să îşi decidă propriul destin. A doua lovitură nu a durat mult: alegerea lui [Donald] Trump ca preşedinte al Statelor Unite, plasând susţinătorii neoliberalismului într-o poziţie şi mai dificilă”, a declarat Marine Le Pen.

Comentariile lui Le Pen au fost susţinute de liderul Partidului Libertăţii din Olanda, Geert Wilders.

Câteva sute de manifestanţi s-au adunat, de asemenea, în oraşul german Koblenz pentru a protesta împotriva întâlnirii forţelor politice de extremă dreapta, care a avut loc înaintea alegerilor din acest an în Franţa, Germania şi Olanda.