Bogdan Diaconu: PSD-PNL-UDMR, autorii unui blat ruşinos pentru salvarea lui Laszlo Borbely

Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Faptul că deputatul UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului şi Pădurilor, acuzat de trafic de influenţă, a scăpat miercuri de urmărire penală graţie colegilor săi deputaţi este reflecţia unui blat ruşinos între PSD, PNL şi UDMR şi o dovadă a faptului că partidele vechi nu pot renunţa la "metehnele trădării pentru interese personale", acuză preşedintele PRU, Bogdan Diaconu.

Deputaţii au respins ieri cererea DNA de ridicare a imunităţii în cazul lui Borbely, cu 154 de voturi împotrivă şi 125 pentru, din cele 284 de voturi exprimate.

"Deputatul UDMR Laszlo Borbely nu mai are nevoie să fugă în Ungaria ca Marko Attila, pentru că PSD, PNL şi UDMR s-au coalizat într-un blat ruşinos pentru a-l salva de justiţie. Este o palmă dată statului de drept, dar şi o mare bilă neagră pentru Parlament şi pentru partidele vechi din România care dovedesc încă o dată că nu pot renunţa la metehnele trădării pentru interese personale", a declarat răspicat Bogdan Diaconu.

Încă de acum două săptămâni, şeful PRU vorbea despre riscul că cele două mari partide româneşti ar putea negocia pe ascuns salvarea lui Laszlo Borbely pentru interese de moment.

PSD şi PNL s-au compromis definitiv prin protejarea lui Laszlo Borbely, este de părere Bogdan Diaconu, subliniind că astfel s-a instituit principiul că politicienii maghiari sunt mai presus de lege.

"PSD şi PNL sunt dovada vie că această clasă politică învechită trebuie schimbată din temelii pentru că reprezintă un cancer pentru societatea românească. Împreună cu UDMR care se crede stat în stat şi nu recunoaşte justiţia din România, aceste partide trebuie să dispară de pe scena politică pentru că altfel România va merge din rău în mai rău", a evidenţiat Bogdan Diaconu.

Preşedintele PRU a explicat cum anume funcţionează blatul PSD-PNL: "Oficial, cele două tabere, viciate de aceleaşi mânării, duc o luptă acerbă pentru binele românilor. Care mai de care, liberalii (plus foştii pedelişti, deja consacraţi în efortul de a duce România pe noi culmi ale jafului) şi pesediştii (cu conservatori, tăricenişti şi uneperişti cu tot) nu mai pot dormi noaptea de binele românilor şi ziua de grija celeilalte tabere care reprezintă răul absolut. Dar când vine vorba de legile pentru diaspora, de legislaţia electorală sau de scăparea udemeriştilor penali, înţelegerile funcţionează de minune."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne