Blaga cere „parlamentarilor de bună credinţă” să blocheze proiectul de buget

Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)
Loredana Diacu
08.11.2013

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a adresat joi un apel tuturor parlamentarilor "de bună credinţă", cerându-le "să blocheze toate măsurile propuse de Ponta în proiectul de buget", buget pe care Blaga îl cataloghează drept "fanariot" şi "ipocrit".

"Chem toţi parlamentarii de bună credinţă să blocheze toate măsurile propuse de Ponta şi care erau previzibile după acordul cu Fondul Monetar şi iată că sunt clare în proiectul de buget. (…) E un buget care nu numai că va duce România în situaţia de a stagna economic, nici pe departe, ci va fi o involuţie în plan economic, şi nu numai", a afirmat Vasile Blaga joi seară, la Plopeni, judeţul Prahova, unde a participat la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Prahova, conform mediafax.

Blaga le-a atras atenţia parlamentarilor "de bună credinţă" că bugetul pe anul viitor este unul păgubos din start, alocând investiţiilor un procent infim din PIB şi, în plus, "fanariot" întrucât "numai fanarioţii inventau noi şi noi taxe". Pe lângă faptul că e fanariot, bugetul mai e şi "ipocrit", căci, afirmă Blaga, "pe de o parte majorează pensii, pe de altă parte bagă de trei ori mâna în buzunarele românilor".

"Acest guvern îşi propune din pornire să aloce doar 6 la sută din Produsul Intern Brut investiţiilor anul viitor, când în guvernarea PDL în cel mai greu an, 2011, tot au fost alocaţi 9,8, aproape 10 la sută din PIB pentru investiţii", a mai declarat joi preşedintele PDL.

Blaga a criticat PNL-ul spunând că prin acceptarea acestui buget PNL capitulează în faţa partenerului de coaliţie, PSD.

"Prin acceptarea acestui buget Antonescu şi Chiţoiu nu fac altceva decât să capituleze în faţa lui Ponta. Fiind de acord cu acest buget socialist, este clar că Antonescu semnează capitularea PNL în faţa PSD", a mai declarat preşedintele PDL, care în varii rânduri "l-a avertizat" pe Antonescu că, anul viitor, când va candida la prezidenţiale, va avea supriza să îl aibă contracandidat pe Ponta, viitor prezidenţiabil PSD.

Reamintim, păstrând proporţiile, că blocarea bugetului în Congresul din SUA a împins ţara aproape de pragul colapsului financiar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor