Blaga, despre înscrierea lui Chiliman în PDL: „Mai mult decât oportună”

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Preşedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a declarat luni că înscrierea în PDL a primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman, care "este un om de dreapta consacrat, care a avut multe iniţiative în această zonă", este "mai mult decât oportună".

Potrivit rapoartelor apărute în presă, PDL urmează să semneze astăzi, după şedinţa BPN, un protocol de colaborare cu Iniţiativa România Liberală (IRL), din care fac parte pe lângă Chiliman, prim- vicepreşedinte PNŢCD, Vlad Moisescu şi deputatul Diana Tuşa.

Întrebat înainte de şedinţa BPN al PDL dacă consideră că este oportună înscrierea lui Andrei Chiliman în PDL, ţinând cont de faptul că acesta a fost exclus din PNL, după 24 de ani în care a activat ca membru în această formaţiune, iar acum democrat-liberalii negociază cu liberalii.

"Am terminat negocierile şi o să vedeţi toate răspunsurile la întrebările dumneavoastră după şedinţa BPN. (Andrei Chiliman - n.r.) este un om de dreapta consacrat, care a avut multe iniţiative în această zonă. Şi înscrierea lui o considerăm mai mult decât oportună", a declarat Vasile Blaga, potrivit Realitatea.net

Referitor la funcţia promisă lui Chiliman, Vasile Blaga a explicat că aceste lucruri vor fi discutate în cadrul şedinţa BPN al PDL. "O să discutăm toate lucrurile acestea în şedinţa BPN, dar eu cred că orice acţiune pentru întărirea dreptei trebuie să aibă şi rezultate concrete, să trecem de faza de poveşti, iar PDL chiar trece de această fază", a adăugat Vasile Blaga.

Amintim că la 27 mai 2013, Delegaţia Permanentă a PNL a decis excluderea din partid a lui Andrei Chiliman şi a deputatului Diana Tuşa pe motiv că acestuia ar fi săvârşit "abateri grave de la disciplina partidului". Excluderea lui Andrei Chiliman din PNL a venit după un an de conflict deschis între el şi Crin Antonescu. De altfel, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu şi Diana Tuşa lansaseră în aprilie 2013 Iniţiativa România Liberală.