Bill Gates vehiculează scenarii eugeniste - lumea s-ar confrunta cu două opţiuni: Un "război major" sau o altă pandemie

Bill Gates (Sean Gallup - Getty Images)
Redacţia
11.09.2024

Bill Gates pare mai frământat de întrebări existenţiale ca niciodată. Deşi este cel mai mare posesor de pământuri agricole din SUA, şi investitor în industria vaccinurilor, miliardarul eugenist pare preocupat de soarta omenirii în mare, şi chinuit de întrebări precum "Va exista o altă pandemie?", "Vor ajunge tensiunile globale la un punct de fierbere, declanşând un război global?", "Ce ne-ar împinge spre această prăpastie?", scrie Fortune.com.

Deşi Gates, tată a trei copii, este extrem de optimist în ceea ce priveşte inteligenţa artificială şi eradicarea bolilor mortale precum poliomielita, el rămâne îngrijorat fie de un război generalizat, fie de o altă pandemie.

El a citat „o mulţime de tulburări” în lume în acest moment, care ar putea declanşa „un război major”.

Dar chiar dacă acest conflict este evitat, „atunci da, va exista o altă pandemie, cel mai probabil în următorii 25 de ani”, a declarat Gates pentru CNBC Make It.

Cofondatorul Microsoft susţine că nu a fost impresionat de răspunsul global la pandemie şi a afirmat că lecţiile esenţiale au fost ignorate.

El a criticat răspunsul Americii la criză, spunând: „Ţara de la care lumea se aştepta să conducă şi să fie un model nu a reuşit să îndeplinească aceste aşteptări.

„Deşi unele dintre lecţiile pandemiei [de coronavirus] au fost învăţate, [au fost] mult mai puţine decât m-aş fi aşteptat, din păcate”, a adăugat Bill Gates, în vârstă de 69 de ani.

Iar dacă vă gândiţi că Gates este dezamăgit de faptul că guvernele din întreaga lume au folosit tehnologii genetice netestate pe care le-au denumit "vaccinuri", forţând oamenii să le accepte cu ajutorul unor directive vagi şi în mare parte ilegale, după ce, în prealabil, fusese schimbată definiţia vaccinului - sau că este furios deoarece au fost inerzise tratamente cu medicamente care fuseseră în circulaţie zeci de ani, cu efecte secundare foarte cunoscute - ei bine, nu ăsta este motivul dezamăgirii magnatului.

De altfel Gates nu este singurul dezamăgit.

Mulţi alţi susţinători ai "sănătăţii globale" fac, de asemenea, presiuni asupra lumii occidentale pentru o reacţie mai bună la epidemiile emergente - deşi a te pregăti pentru o epidemie necunoscută pare imposibil, astfel încât iniţiativa pare mai degrabă legată de construirea unei infrastructuri de control social.

Profesorul Paul Hunter este un expert în epidemiologia bolilor emergente de la Universitatea East Anglia din Norwich, Anglia.

Vorbind pentru Fortune luna trecută despre o nouă tulpină mortală de mpox, profesorul Hunter a declarat: „În Occident, ne interesăm cu adevărat de o boală doar atunci când începe să ne ameninţe direct. Problema este că atât de multe dintre aceste boli ar fi putut fi împiedicate să se răspândească dacă ţările de pe teren ar fi avut resursele necesare.”

Aceasta este o temă recurentă, una care a fost evidentă în timpul COVID, a adăugat el: „Occidentul devine preocupat de controlul epidemiilor doar atunci când începe să vadă cazuri, iar apoi este aproape întotdeauna prea târziu pentru a eradica infecţia”.

Gates a repetat că speră ca organismele de sănătate să înceapă să gândească mai mult pe termen lung în anii următori, adăugând: „Să ne adunăm gândurile cu privire la ceea ce [am făcut] bine, ceea ce nu am făcut bine, încă nu se întâmplă... Poate că, în următorii cinci ani, acest lucru se va îmbunătăţi.

„Dar, până acum, este destul de surprinzător”.

Acest mesaj este transmis şi din vârful copacului: Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

La începutul acestui an, OMS a transmis un avertisment cu privire la răspândirea virusului gripal prin vite, păsări şi oameni şi a îndemnat naţiunile să colaboreze pentru a fi mai bine pregătite pentru o pandemie.

„Există o singură certitudine: Va exista o altă pandemie de gripă în viitor”, a declarat Nicola Lewis, director al Centrului mondial pentru gripă.

Lewis a adăugat: „Mesajul meu pentru comunităţile internaţionale este că trebuie să lăsăm deoparte reticenţa. Trebuie să lăsăm deoparte preocupările noastre parohiale şi să ne amintim impactul şi consecinţele devastatoare ale unei pandemii globale, indiferent de agentul patogen din care provine.”

Temeri legate de războiul mondial

Gates - care are o avere estimată la 157 de miliarde USD conform Bloomberg Billionaires Index - nu este singurul nume influent care avertizează cu privire la un potenţial conflict global.

Jamie Dimon, directorul general al JP Morgan Chase, a declarat anterior că tensiunile geopolitice reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa economiei globale, declarând în septembrie anul trecut pentru reţeaua afiliată CNBC TV-18: „Ne-am mai confruntat cu inflaţia, ne-am mai confruntat cu deficite, ne-am mai confruntat cu recesiuni şi nu am mai văzut aşa ceva cam din al Doilea Război Mondial”, a declarat el pentru canalul de ştiri indian.

„Cred că America ia [invazia Rusiei în Ucraina] foarte în serios, nu sunt foarte sigur cum o face restul lumii. Aveţi o naţiune democratică europeană invadată sub ameninţarea şantajului nuclear. Cred că a fost un răspuns bun, dar va afecta toate relaţiile noastre până când războiul va fi rezolvat cumva.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor