Bilanţul real al autostrăzilor lui Ponta

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Jurnaliştii de la Hotnews au dezvăluit bilanţul real al autostrăzilor după trei ani de guverne Ponta. Surprinzător, deşi în aceşti ani au fost finalizaţi 300 de km de autostradă, toţi au fost începuţi de guvernele anterioare, niciunul dintre aceşti kilometri nu a fost început şi finalizat de cabinetele Ponta.

Potrivit publicaţiei citate, ţara noastră are în prezent aproximativ 690 de km funcţionali de autostradă, dintre care 300 au fost inauguraţi în ultimii trei ani, timp în care premierul Victor Ponta a condus România de la Palatul Victoria.

Însă, toţi cei 300 de km de autostradă au fost demaraţi de guvernările anterioare, şi, practic cabinetele Ponta, nu au inaugurat încă niciun kilometru început de la zero.

Pe de altă parte, nu mai puţin de 228 de km de autostradă se află acum în lucru, iar din aceştia 122 au fost demaraţi în timpul guvernelor Ponta. Alţi 81 km se află în stadiul licitaţiilor, în timp ce alte proiecte importante au rămas doar pe hârtie.

În plus, jurnaliştii au arătat că o serie de proiecte mari de infrastructură au fost tergiversate în cei trei ani de guvernare ai premierului Ponta, unele dintre acestea fiind lăsate fără finanţare, altele blocate sau cu contracte reziliate.

Hotnews.ro a prezentat principalele proiecte de autostradă gestionate de guvernele Ponta în cei trei ani de mandat. Pentru detalii intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.