Biblioteca Onisifor Ghibu: Conferinţa „Deportarea din 6 iulie 1949: Cauze şi urmări”

Conferinţa ştiinţifico- practică „Deportarea din 6 iulie 1949: Cauze şi urmări”, Biblioteca ”Onisifor Gibu” Chişinău
Conferinţa ştiinţifico- practică „Deportarea din 6 iulie 1949: Cauze şi urmări”, Biblioteca ”Onisifor Gibu” Chişinău (The Epoch Times)

Joi, 5 iulie, în incinta bibliotecii Onisifor Ghibu s-a desfăşurat conferinţa „Deportarea din 6 iulie 1949: Cauze şi urmări”, manifestarea moderată de către prof. şi dr. hab. Anatol Petrencu, preşedintele INIS „ProMemoria”. La această conferinţă au fost prezente persoane care au fost deportate, având dorinţa de a-şi împărtăşi clipele neuitate şi tragice din anul 1949.

Invitaţii de onoare au fost Anton Moraru (prof. şi dr. hab.), Valentina Sturdza (preşedintele asociaţiei foştilor deportaţi şi deţinuţi politici), Iacob Cazacu (prof. de istorie), Maria Nasu (deputat PLDM) etc., care au relatat istorisiri cumplite de batjocorirea inumană a fiinţei umane.

Sturdza Valentina de abia ţinându-şi lacrimile, şi-a amintit de cumplita deportare: ” tatăl fiind primar, secretarul partidului liberal din Basarabia, a fost condamnat la împuşcare, apoi i s-a schimbat sentinţa la douăzeci şi cinci de ani de închisoare. Fiind luată de soldaţi, nu mi se dădea apă de la o fântână arteziană, doar apă dintr- o ”balotă” murdară. Fiind condamnaţi la închisoare, îşi băteau joc de noi, spălam podelele din închisoare. Scuturând covoare, am zărit-o pe mama pe care o duceau doi soldaţi, am strigat dar stăteam cu spatele. După doi ani, am fost duşi la gară cu soldaţi şi câini, de parcă eram criminali. Această siglă comunistă spune totul, secera şi ciocanul sunt şi astăzi murdare de sângele oamenilor nevinovaţi, care opuneau rezistenţă acestui partid malefic.”

La această conferinţă s-a discutat despre formele şi tendinţele partidului comunist, periodizarea istorică a deportărilor şi cele 3 valuri de deportări. Astfel, s-a arătat că acest partid a ucis zeci de mii de oameni, mii de copii au rămas fara părinţi şi case şi bunuri au fost furate de comuniştii aflaţi la putere.

Din nefericire istoria se repetă şi astăzi în lume. În China, mii de practicanţi Falun Gong, oameni care se conduc după principiile universale Adevăr-Compasiune –Toleranţă sunt ucişi, închişi, bătuţi fără milă, au bunurile materiale perchiziţionate, sunt supuşi la torturi inumane şi li se recoltează organele pe viu.

Partidul comunist trebuie să răspundă pentru faptele sale şi pentru sângele vărsat.

***

Nota redacţiei: Falun Dafa este o practică străveche de cultivare a caracterului moral şi a corpului, ce readuce, în societatea chineză distrusă de ideologia partidului comunist, valori profunde din tradiţia chineză, precum altruismul, onestitatea, răbdarea. Transmisă din antichitate şi făcută publică în 1992 în China, de către maestrul şcolii, domnul Li Hongzhi, disciplina constă în practicarea unui set de exerciţii lente de qigong. Aprofundarea disciplinei se face respectând principiile universale de Adevăr, Compasiune şi Toleranţă în viaţa de zi cu zi.

În prezent, Falun Gong (numită şi Falun Dafa) este practicată şi apreciată în peste 100 de ţări din lume, inclusiv în R. Moldova, de peste 100 milioane de oameni. În iulie 1999, temându-se de popularitatea imensă a şcolii şi pentru că numărul practicanţilor (100 milioane) depăşea numărul membrilor partidului comunist chinez (PCC) şi a organizaţiilor lui afiliate (70 milioane), conducerea comunistă a Chinei a scos şcoala în afară legii, etichetând practicanţii Falun Dafa ca duşmani de clasă şi desfăşurând împotriva lor persecuţii inumane manifestate prin arestări arbitrare, torturi şi omoruri şi chiar recoltarea de organe pe viu. PCC urmărea să-i determine pe practicanţii Falun Dafa să se dezică de credinţa şi convingerea lor, şi să calomnieze Falun Dafa. Aceste fapte reale care se întâmplă în China astăzi sunt condamnate în rapoartele emise de ONU, Parlamentul European şi toate Organizaţiile de Drepturile Omului din lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe