COMUNICAT DE PRESĂ: Proteste internaţionale împotriva detenţiei avocatului Gao Zhisheng şi persecuţiei practicanţilor Falun Gong în China

Fotografie din 2006 care îl infaţisează pe vice-preşedintele Parlamentului European Edward McMillan-Scott (S) împreună cu parlamentarul democrat din Hong Kong, Albert Ho, ţinând un portret al avocatului chinez răpit de poliţie, Gao Zhisheng. Gao Zhisheng este cunoscut pentru faptul că îi apara pe activiştii democratici şi practicanţii Falun Gong persecutaţi de regim
Fotografie din 2006 care îl infaţisează pe vice-preşedintele Parlamentului European Edward McMillan-Scott (S) împreună cu parlamentarul democrat din Hong Kong, Albert Ho, ţinând un portret al avocatului chinez răpit de poliţie, Gao Zhisheng. Gao Zhisheng este cunoscut pentru faptul că îi apara pe activiştii democratici şi practicanţii Falun Gong persecutaţi de regim (Mike Clarke / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.01.2012

Cu ocazia Zilei internaţionale în memoria victimelor Holocaustului, comemorată în fiecare an pe 27 ianuarie, activiştii de drepturile omului din 11 ţări vor protesta împotriva detenţiei avocatului Gao Zhisheng şi a persecuţiei împotriva practicanţilor Falun Gong în China. Ţările unde se vor desfăşura aceste proteste sunt: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România, Polonia, Croaţia, Letonia, Australia, Brazilia, Mexic, Indonezia .

Avocatul Gao Zhisheng a fost răpit şi torturat de poliţia secretă chineză, deoarece a apărat practicanţii Falun Gong care sunt deţinuţi în închisori şi sunt torturaţi. În cartea sa “O China mai dreaptă”, Gao prezintă investigaţiile făcute cu privire la metodele de tortură la care sunt supuşi practicanţii Falun Gong de către regimul comunist din China.

Protestele internaţionale au fost iniţiate de Republica Cehă. După protest, sub auspiciile vicepreşedintelui Senatului Alena Palečková, la Palatul Senatului se va ţine un concert susţinut de artişti şi interpreţi celebri din Cehia.

Alena Palečková, a declarat:

„Mă tem că chiar în ţara noastră – cu experienţa noastră încă vie – nu există destui care să-şi amintească de practicile sinistre ale totalitarismului sau regimului dictatorial. Înainte de toate, doresc să-mi exprim sprijinul total pentru avocatul Gao Zhisheng, un apărător temerar al oamenilor persecutaţi şi închişi pe nedrept în China”.

Organizatorii activităţilor au precizat:

‘’Avocatul Gao Zhisheng şi practicanţii Falun Gong din China se confruntă cu o uriaşă presiune din partea regimului chinez, care considerăm că este corect numită ‘’crimă împotriva umanităţii’’. Iată de ce am decis să dăm un concert pe 27 ianuarie, când lumea îşi aminteşte istoria, şi încercăm să împiedicăm crimele împotriva umanităţii ce se pot întâmpla din nou”.

“Dorim să atragem atenţia comunităţii internaţionale asupra faptului că istoria eliminării în număr mare a oamenilor se repetă în zilele noastre. Numărul estimat al victimelor ucise în timpul persecuţiei Falun Gong în China este de zeci de mii; sute de mii de practicanţi Falun Gong sunt încă deţinuţi în lagăre şi închisori şi sunt torturaţi fizic şi psihic, aşa cum au declarat raportorii ONU”.

În Bucureşti vor avea loc activităţi cu ocazia acestor evenimente, după cum urmează:

Între orele 11:30 - 12:30 - protest în faţa Ambasadei Chinei;

Intre orele 13 – 16 - Infoday în faţa Magazinului Bucur Obor

xxx

Termenul “crime împotriva umanităţii“ a fost folosit prima dată în dreptul internaţional în cadrul procesului de la Nuremberg în sensul de “crimă, exterminare, înrobire, deportare şi alte acte inumane comise împotriva unei populaţii civile, ori în timpul unui război, sau persecuţii pe motiv politic, rasial sau religios... încălcând sau nu legea ţării în care au fost comise.

Gao Zhisheng

Gao Zhisheng este un avocat care a devenit cunoscut ca apărător incoruptibil al legii şi justiţiei. Datorită poziţiei şi prestaţiilor sale ca avocat, şi-a câştigat renumele de “conştiinţa Chinei”, primind numeroase premii internaţionale. Cazurile pe care le-a apărat au devenit “fiara neagră” ale regimului chinez. Gao a fost răpit şi torturat în închisoare şi în prezent încă este deţinut în China. Familia lui a evadat în SUA.

Gao Zhisheng a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Hu Jintao şi Camerei Reprezentanţilor a SUA în care prezintă cazurile inumane de tortură care sunt aplicate practicanţilor Falun Gong în închisori şi lagăre

Surse:

• http://www.ntdtv.com/xtr/gb/2011/01/12/a479813.html.-%E3%80%90%E7%A6%81%E9%97%BB%E3%80%91%E7%BE%8E%E8%81%94%E7%A4%BE%E6%8A%AB%E9%9C%B2%E9%AB%98%E6%99%BA%E6%99%9F%E5%8F%97%E8%99%90%E6%96%B0%E7%BB%86%E8%8A%82.html#video

• http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8571512.stm

• http://www.rfa.org/english/news/china/gao-03172010112338.html

Falun Gong

Falun Gong (sau Falun Dafa) este o practică spirituală străveche care urmează învăţături morale de nivel înalt în conformitate cu principiile adevăr, compasiune, toleranţă. Încă din 1992 această practică de autodisciplină interioară a câştigat o mare popularitate astfel încât numărul practicanţilor a întrecut cu mult numărul membrilor partidului comunist chinez. În prezent, zeci de mii de femei, bărbaţi şi copii sunt supuşi la calomnii, bătăi, violuri, torturi inimaginabile prin peste 100 de metode de tortură, deţinuţi în închisori, în lagăre de reeducare prin muncă.

În 1999, fostul lider comunist Jiang Zemin a pornit o campanie severă de persecuţie şi calomnie împotriva practicanţilor Falun Gong, în prezent fiind pus sub acuzare pentru genocid şi crime împotriva umanităţii pentru persecuţia practicanţilor Falun Gong.

Mai multe informaţii:

- Kuki Szabolcs Tel. 0746.088.218

- Cristina Furman Tel.0723.146.234

www.faluninfo.net

Protest internaţioal împotriva persecutării lui Gao Zhisheng şi Falun Gong

http://www.facebook.com/events/188450904586769/

Concert pentru a-l sprijini pe Gao Zhisheng şi Falun Gong

http://www.facebook.com/events/245396228862042/

Cu stimă,

ASOCIAŢIA DE QIGONG

FALUN DAFA ROMÂNIA

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor