Berlusconi ar putea lucra într-un centru de ajutorare pentru bătrâni

Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. (TIZIANA FABI / AFP / Getty Images)

O agenţie guvernamentală a propus procurilor din Italia ca fostul premier italian, Silvio Berlusconi, să-şi ispăşească sentinţa de un an pentru evaziune fiscală într-un centru de ajutorare pentru bătrâni.

Lider al politicii din Italia de decenii, Berlusconi a fost expulzat în luna noiembrie din Senat după ce a fost condamnat pentru evaziune fiscală. Sentinţa iniţială de patru ani a fost redusă la unul.

Judecătorii vor trebui să decidă dacă fostul premier îşi va petrece sentinţa în închisoare sau muncind în folosul comunităţii. Puşcăria nu a fost niciodată o opţiune pentru acesta din cauza vârstei sale şi a naturii non-violente a ilegalităţilor comise.

Conform propunerii înaintate de agenţia de servicii sociale guvernamentale, Berlusconi ar trebuie să muncească numai o zi pe săptămână la centrul de bătrâni.

Dacă comportamentul său va fi impecabil, în acest mod fostul premier ar putea să-şi ispăşească sentinţa într-o perioadă de numai nouă luni. Nu se cunoaşte cu exactitate dacă agenţia care a făcut propunerea acţionează în numele avocaţilor lui Berlusconi.