Berlusconi, alege munca în folosul comunităţii: "Voi putrezi în închisoare ca Timoşenko”

Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. (OLIVIER MORIN / AFP / Getty Images)

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, a depus prin intermediul avocaţilor săi o cerere prin care solicită să presteze muncă în folosul comunităţii pentru a-şi ispăşi pedeapsa definitivă la care a fost condamnat în procesul Mediaset.

Berlusconi a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă italiană la patru ani de închisoare (dintre care trei sunt acoperiţi de amnistie) pentru acuzaţia de fraudă fiscală în procesul în care au fost semnalate nereguli în vânzarea drepturilor TV ale Grupul Mediaset. Cererea lui Berlusconi a fost transmisă Instanţei de Supraveghere din Milano, care va analiza dosarul şi va stabili dacă acceptă sau nu opţiunea liderului politic de centru-dreapta.

Berlusconi a anticipat situaţia. El a trebuit să aleagă modul în care să efectueze sentinţa. Soluţiile care i-au fost prezentate, după hotărârea definitivă a Curţii Supreme de Justiţie, au fost două: arest la domiciliu sau muncă în folosul comunităţii. Acesta nu poate fi încarcerat, deoarece are vârsta de 77 de ani.

Dacă solicitarea lui Berlusconi va fi acceptată, acesta va trebui să anunţe unde va presta activităţi în folosul comunităţii. Fostul premier respinsese deja de mai multe ori posibilitatea efectuării muncii în folosul comunităţii, catalogând drept "umilitoare" interviurile cu asistenţii sociali.

"Avocaţii îmi spun că viitorul meu este sumbru. Voi putrezi în închisoare. Şi, după cum demonstrează cazul Iuliei Timoşenko, după multe proteste, chiar şi rezistenţa faţă de aceste evenimente se calmează", a precizat Silvio Berlusconi, potrivit Corriere della Sera.

Preşedintele Rusiei "Vladimir Putin m-a avertizat că voi fi pus să plătesc... Mi-a spus că voi avea soarta Iuliei Timoşenko", a explicat Berlusconi, care este prieten cu Putin.

Fostul premier al Ucrainiei, Iulia Timoşenko se află în închisoare după ce a fost condamnată în octombrie 2011 la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, după ce, în calitatea de prim-ministru, a semnat acorduri cu Rusia în domeniul gazelor, care ar fi fost dezavantajoase pentru Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe