Bat tobele de război şi la liberali. Teodor Atanasiu îşi anunţă intrarea în cursa pentru şefia PNL

Theodor Atanasiu
Theodor Atanasiu (Epoch Times România)

În timp ce în PSD e agitaţie mare după excluderea lui Geoană, Şova şi Vanghelie, şi liberalii au început să bată tobele de război. Vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că aspiră la conducerea partidului, atât a noului PNL cât şi a celui vechi, cursă în care Ludovic Orban deja este înscris.

Teodor Atanasiu a declarat că, odată ce Klaus Iohannis va merge la Cotroceni, funcţia de copreşedinte al noului PNL şi de preşedinte al fostului PNL va fi ocupat interimar de unul dintre vicepreşedinţii liberali, alegere care va fi făcută de Biroul Permanent Naţional al liberalilor până în 21 decembrie.

Potrivit lui Atanasiu, cei 86-87 de membri ai BPN vor alege succesorul lui Iohannis din cei 32 de vicepreşedinţi ai formaţiunii, acesta urmând să ocupe funcţia de copreşedinte al noului PNL până în 2017, moment în care va avea loc Congresul în cadrul căruia va fi ales un preşedinte unic.

"Eu sunt unul dintre candidaţii la acest post pentru care mulţi dintre colegii mei mi-au declarat susţinerea. Eu sper să nu fie o adevărată bătălie pentru acest post, fiindcă, până la urmă, este un post interimar, care va fi până la Congresul din 2017. Cred că ne vom strânge toţi liderii partidului, cu toţi preşedinţii de judeţe, şi vom sta la o discuţie amicală discutând ce avem de făcut politic în perioada următoare şi care ar fi cel care ne-ar reprezenta cel mai bine. Sper să alegem dintre doi-trei şi nu dintre 32", a precizat Atanasiu, citat de Mediafax.