Ponta şi-ar depune mandatul de premier în mâna lui Iohannis, dar are o condiţie

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că este dispus să-şi depună mandatul de premier viitorului preşedinte Klaus Iohannis, însă doar în cazul în care acesta îi garantează că va nominaliza un nou prim-ministru din partea actualei coaliţii aflate la guvernare - PSD-PC-UNPR-PLR.

"Dacă nişte tradiţii care există în ţările occidentale s-ar aplica şi la noi,(..) dacă aş avea garanţia că dl preşedinte în funcţie Băsescu sau viitorul preşedinte, dl Iohannis, eu mă duc mâine şi depun mandatul de prim ministru şi spune: "Am înţeles, numesc un prim-ministru de la coaliţia actuală", cred că ar fi foarte bine să avem un nou prim-ministru. Noi trăim încă în tradiţia politică românească, în care preşedintele, chiar peste majoritatea parlamentară, de multe ori, zice: nu domnule, eu numesc un prim-ministru de la mine", a afirmat Ponta, la DC News, citat de Realitatea.net.

Întrebat dacă şi-ar depune mandatul în cazul în care preşedintele ales Klaus Iohannis i-ar garanta public că ar numi un premier din partea actualei coaliţii, Ponta a replicat: "Aşa ar fi normal, pentru că dincolo de actul de guvernare, dacă ar exista ideea unei majorităţi clare până în 2016 cred că am putea să continuăm şi cu un alt premier. Dacă aş avea garanţia că Iohannis va spune public că va numi un premier din actuala coaliţie, aş accepta, da. Am putea continua cu această majoritate şi alt premier. Cât avem majoritate, trebuie să ne concentrăm pe guvernare".