Avocaţii Elenei Udrea au depus o plângere la CSM. Procurorii DNA acuzaţi de presiuni

Avocaţii Elenei Udrea au depus o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii, plângere în care acuză că procurorii DNA fac presiuni asupra unor denunţători din dosarul ”Gala Bute”, pentru a le influenţa astfel mărturia, realatează B1 TV.
Elena Udrea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
28.03.2015

Avocaţii Elenei Udrea au depus o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii, plângere în care acuză că procurorii DNA fac presiuni asupra unor denunţători din dosarul ”Gala Bute”, pentru a le influenţa astfel mărturia, realatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, apărătorii fostului ministru au sesizat CSM cu privire la anumite nereguli pe care procurorii le-au comis în cazul Elenei Udrea şi au cerut declanşarea unei anchete prin care să se stabilească dacă procurorii DNA au respectat principiul corectitudinii în acest dosar.

Mai mult, într-o postare pe pagina de Facebook a fostului ministru, se vorbeşte despre presiuni asupra a doi inculpaţi aflaţi în arest, Rudel Obreja şi Tudor Breazu.

”Luni, la judecarea mandatului de prelungire a arestului preventiv în „Gala Bute”, Rudel Obreja şi Tudor Breazu, au declarat că asupra lor s-au făcut presiuni din partea procurorilor pentru a declara împotriva Elenei Udrea. Au existat chiar şi promisiuni privind eliberarea. Asta arată că nu se doreşte adevărul sau dreptatea, ci incriminarea lui Udrea. Se generează percepţia publică (reală!) că oricine declară împotriva fostului ministru al Dezvoltării este liber”, se arată în respectivul mesaj.

Potrivit apărătorilor Elenei Udrea, DNA încearcă să ţeasă o poveste a acuzaţiilor. Astfel, la ultima şedinţă de judecată vizând prelungirea arestului preventiv a fostei candidate la preşedinţie, procurorii ar fi prezentat o trunchiere a celor declarate de către denunţători în timpul confruntărilor cu Udrea, mai spun avocaţii.

Apărătorii fostului ministru mai acuză că soluţia în cazul clientei lor ar fi fost dată judecătorului într-un plic, conchid avocaţii.

”Momentul în care s-a făcut prelungirea mandatului de arestare a fost special ales astfel încât cazul să pice la un anumit judecător. Practic, se încalcă foarte grav principiul ca dosarul să intre în sarcina unui judecător independent. E clar că luni s-a venit cu o soluţie în plic”, se arată în postarea de Facebook.

Reamintim că luni seara, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv în cazul Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute". Decizia nu este definitivă iar avocaţii fostului ministru au anunţat marţi dimineaţă că vor face recurs.

”A fost o şedinţă relativ lungă, de vreo 7 ceasuri. Faptul că s-a pronunţat aşa de repede, mă face să cred că soluţia era luată de dinainte de a intra în sală. E doar o părere personală, pentru că e anormal să ai răbdare şapte ore să-i asculţi pe toţi, să pui atâtea întrebări şi să decizi doar într-o oră şi jumătate”, au declarat avocaţii Elenei Udrea.

Elena Udrea a fost arestată în dosarul "Gala Bute" în data de 25 februarie, fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Fostul ministru al Turismului a respins învinuirile ce i se aduc, acuzând, la rândul său că procurorii se bazează pe denunţuri şi "croşetează poveşti".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor