Avocata Alinei Bica a fost reţinută pentru 24 de ore

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurorii DNA au dispus joi începerea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore a Laurei Voicu, avocata fostului procuror şef DIICOT, Alina Bica, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizare a făptuitorului şi instigare la infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi.

Avocata urmează să fie prezentată, la data de 20 martie 2015, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, la Curtea de Apel Bucureşti.

De asemenea, procurorii anticorupţie au dispus urmărirea penală faţă de Niculae Learciu, acuzat de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

În ordonanţele de reţinere, respectiv de efectuare a urmăririi penale şi punere în mişcare a acţiunii penale se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

"Avocatul Voicu Laura-Cătălina, apărător ales al inculpatei Deaconu Georgia Ioana, arestată preventiv în dosarul nr. 189/P/2012 al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, cunoscând faptul că suspectul Learciu Niculae nu deţine calitatea de avocat, fiind înscris în aşa numitul "Barou constituţional", l-a desemnat pe acesta să participe la activităţi de urmărire penală ce urmau a se desfăşura la sediul DNA în dosarul nr. 189/P/2012, precum şi, în repetate rânduri, în alte cauze aflate pe rolul DNA.

Din dispoziţia inculpatei Voicu Laura-Cătălina, Learciu Niculae a exercitat şi alte activităţi ce ţin de profesia de avocat, prezentându-se la termene de grefă în Serviciul de reţinere şi arestare preventivă unde a acordat asistenţă juridică mai multor clienţi ai acesteia.

În acest mod, cu referire la dosarul 189/P/2012, Voicu Laura-Cătălina a creat condiţiile necesare pentru tergiversarea urmăririi penale, prin punerea procurorilor în situaţia de a proceda la refacerea actelor de urmărire efectuate cu inculpata din dosarul respectiv, lipsită de asistenţă juridică.

Prin prezentarea lui Learciu Niculae ca avocat, Voicu Laura-Cătălina a urmărit şi posibila înlăturare a unor probe care ar fi putut fi valorificate în urma desigilării sacilor în care acestea se aflau, întrucât această operaţie nu ar mai fi putut fi refăcută, iar lipsa apărării inculpatei arestate ar fi atras nelegalitatea obţinerii lor, cu consecinţa imposibilităţii utilizării acestora ca mijloace de probă în cauza nr. 189/P/2012 a DNA. Inculpatei Voicu Laura-Cătălina şi suspectului Learciu Niculae li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309, respectiv 307 Cod de procedură penală".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne