Avocat: Vlad Filat a leşinat în anticamera Judecătoriei. Procurorul îl contrazice

După 20 de zile de grevă a foamei, fostul premier, Vlad Filat a leşinat în timpul şedinţei de judecată marţi, a opinat avocatul acestuia, Igor Popa.
Vlad Filat sprijinit de mascaţi
Vlad Filat sprijinit de mascaţi (pldm.md)

O nouă şedinţă de judecată în dosarul lui Vlad Filat a fost amânată marţi pe motivul că partea apărării a solicitat ambulanţa meţionând că fostul premier ar fi leşinat. Medicii sosiţi la faţa locului l-au găsit pe fostul şef al PLDM în stare conştientă.

„Astăzi a avut loc o nouă şedinţă de judecată. După cum am menţionat anterior, astăzi a fost la etapa dezbaterilor judiciare. Ca urmare a desfăşurării acestei şedinţe de judecată, s-a solicitat din partea inculpatului să fie controlat de un medic, având în vedere că dânsul este în greva foamei şi este o procedură firească să fie verificat de un medic la un anumit interval de timp.

După verificare a fost chemată şi ambulanţa pentru că dânsul atestă o slăbiciune deoarece nu a mâncat câteva zile, fapt pentru care s-a solicitat din partea apărătorilor să fie amânată şedinţa. S-a amânat şedinţa pentru ziua de mâine la ora 10:00. ”, a declarat procurorul Adriana Beţişor pentru presă.

Mai mult decât atât, aceasta a ţinut să precizeze că Vlad Filat nu ar fi leşinat, întrucât „nu este un certificat medical care să arate că dânsul ar avea o stare de sănătate agravată. Doar o stare de slăbiciune firească pentru că nu a mâncat atâtea zile”.

Pe de altă parte, avocatul Igor Popa a afirmat că fostul prim-ministru şi-ar fi pierdut cunoştinţa şi chiar s-a arătat nedumerit de faptul că şedinţa de judecată a fost amânată pentru ziua de miercuri.

„Probabil v-aţi convins şi voi cum au loc şedinţele de judecată, într-o grabă nejustificată şi chiar dacă dl Vlad Filat este într-o stare în care nu poate să vorbească în faţa instanţei, oricum se insistă ca şedinţele de judecată să fie una după alta. Acest tratament inuman a început cu 20 de zile în urmă. Din momentul în care a declarat greva foamei, s-au înăsprit dur condiţiile de detenţie”, a mărturisit partea apărării.

Acesta a mai precizat că după consultaţia medicului de la Spitalul de Urgenţă, „Filat a fost transportat înapoi la Penitenciarul Nr. 13”.

Menţionăm că Vlad Filat se află în greva foamei de 20 de zile în semn de protest, pentu că şedinţele de judecată nu sunt publice. Avocatul a subliniat că acesta va continua să protesteze până va obţine scopul propus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe