Avioanele germane Tornado au aterizat în Turcia pentru misiunea siriană

Un contingent militar german de două avioane de recunoaştere şi trupe de sprijin a ajuns în Turcia ca parte acţiunilor unei coaliţii internaţionale ce luptă împotriva Statului Islamic.
Avioane de recunoaştere germane Tornado.
Avioane de recunoaştere germane Tornado. (Captură Foto)

Primele avioane germane de recunoaştere Tornado au aterizat joi la baza aeriană Incirlik din sudul Turciei, împreună cu un contingent iniţial de circa 40 de soldaţi.

Cele două avioane de recunoaştere şi-au părăsit tot joi baza aeriană din Jagel, în statul german Schleswig-Holstein. În total, şase avioane vor fi staţionate la Incirlik pentru a participa la operaţiuni împotriva grupului terorist Statului Islamic.

“Suntem conştienţi de riscuri şi am adaptat în mod corespunzător pregătirea piloţilor. Suntem pregătiţi”, a declarat locotenent-colonelul Jörg Langer pentru postul german ZDF, adăugând că avioanele Tornado au fost echipate pentru a se putea apăra în cazul în care sunt ameninţate. Misiunile nu sunt agresive în natura lor, parţial datorită Constituţiei germane adoptate după cel de-al Doilea Război Mondial şi care este în mare parte pacifistă.

Avioanele de recunoaştere pot face fotografii şi imagini cu infraroşu – care pot fi transmise la staţiile terestre în timp real – pe timpul nopţii şi în condiţii de vreme dificilă. Primele misiuni de recunoaştere vor începe în luna ianuarie.

Un avion A310 MRT pentru alimentare în timpul zborului a părăsit de asemenea joi baza aeriană Cologne-Wahn, conform Deutsche Welle.

Camera inferioară a Parlamentului german, Bundestag, a aprobat săptămâna trecută desfăşurarea a circa 1.200 de soldaţi în Siria. Aceştia vor servi ca trupe de sprijin pentru misiunea Germaniei în Turcia şi în alte locuri, inclusiv Qatar şi Kuweit. În plus, operaţiunea germană are rolul şi de a ajuta Franţa, care a fost lovită în 13 noiembrie de mai multe atentate teroriste, soldate cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi.

În plus, Berlinul a trimis şi fregata Augsburg în sud-estul Mediteranei pentru a susţine armata franceză. Augsburg, care are la bord aproximativ 230 de membri de personal, însoţeşte portavionul francez Charles de Gaulle în călătoria sa prin Canalul Suez şi în drum spre Golful Persic. De acolo, Franţa urmăreşte să desfăşoare lovituri aeriene împotriva Statului Islamic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe