Aventură unică a unei pisici într-un aeroport american: Iată cum arată la raze X

Pisică
Pisică (Facebook)
Mioara Stoica
09.03.2023

În aeroporturile din întreaga lume apar constant situaţii neobişnuite. Uneori sunt legate de unii pasageri şi de atitudinea lor în interiorul aeroportului sau chiar în avion. Alteori, cazurile implică un animal de companie şi exact despre asta este vorba în cel mai recent incident, în care a fost implicată o pisică... sau, mai degrabă, stăpânul acesteia.

Pisicile însoţesc oamenii de mii de ani. Potrivit datelor oficiale, pisica este cel mai răspândit animal de companie din lume. Ea nu e folosită la niciun fel de muncă sau pentru alte motive economice, ceea ce face ca legătura între oameni şi pisici să fie atât de extraordinară. Caracterul unei pisici este declarat a fi idiosincratic, sălbatic şi independent, ceea ce le face greu de dresat. Însă, cu toate acestea, pisicile se păstrează mereu în contact cu oamenii odată ce au fost îmblânzite, adesea legătura dintre proprietar şi animal fiind foarte emoţională. Dilema dacă aceasta este o iubire uni-direcţională sau nu, provoacă mereu dezbateri între iubitorii de animale.

În prezent, în Statele Unite este permisă călătoria cu animale de companie în avion şi există o serie de reguli în acest sens. Totuşi, în acest caz, neglijenţa unui călător a fost cea care a provocat confuzia.

Totul s-a întâmplat pe aeroportul Norfolk din Virginia (SUA), când un bărbat trebuia să treacă punctul de control înainte de a se îmbarca în avionul său. În timp ce îşi trecea bagajele prin aparatul cu raze X, a introdus pe banda rulantă şi geanta pisicii sale, cu animalul înăuntru.

O pisică în scanerul cu raze X

Situaţia prin care au trecut pisica şi stăpânul ei a fost adusă atenţiei publicului datorită unui angajat al Administraţiei pentru Securitatea Transporturilor (TSA). Femeia a fost surprinsă să vadă imaginile transmise de aparat, în care silueta unui animal era perfect vizibilă în interiorul bagajului.

Ea nu şi-a putut stăpâni surpriza şi a împărtăşit fotografia descoperirii pe reţelele de socializare. Lisa Farbstein, o purtătoare de cuvânt a agenţiei, a postat informaţii despre incident pe pagina Twitter, pe 3 martie.

 (screenshot tramite twitter Lisa Farbstein, TSA)
(screenshot tramite twitter Lisa Farbstein, TSA)

„Tocmai când credeai că este sigur să îţi iei pisica de companie într-o călătorie.... Un călător şi-a uitat pisica de companie în geanta de transport la un punct de control al @TSA în această dimineaţă la @NorfolkAirport. În atenţia proprietarilor de animale de companie: Vă rugăm să nu vă trimiteţi animalul de companie prin aparatul cu raze X. Greşeală catastrofală pentru pisici! - Lisa Farbstein, purtător de cuvânt al TSA (@TSA_Northeast) 3 martie 2023.”

Din fericire, pisica este în stare perfectă şi nu a avut de suferit nicio consecinţă. Cu toate acestea, Farbstein a profitat de ocazie pentru a sublinia că modul corect de a trece prin punctul de securitate este să scoţi pisica din geantă şi să treci doar geanta sau valiza prin razele X.

În plus, a postat un videoclip în care explică protocolul de la punctul de control TSA atunci când se călătoreşte cu animale de companie.

„În cazul în care vă întrebaţi, iată cum trebuie să călătoriţi cu animalul de companie printr-un punct de control @TSA. Dacă aveţi o pisică, solicitaţi ca aceasta să fie verificată într-o cameră de control privată, astfel încât, dacă scapă, să nu poată fugi. Sau puneţi pisica în lesă. - Lisa Farbstein, purtător de cuvânt al TSA (@TSA_Northeast) 3 martie 2023.”

Sfaturi pentru a călători cu animale de companie

Călătoriile cu animale de companie devin din ce în ce mai frecvente pe liniile aeriene, având în vedere importanţa acestora în familie. Ţinând cont de acest lucru, companiile aeriene au fost preocupate să asigure bunăstarea animalelor de companie în timpul zborului.

Administraţia pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a oferit o serie de sfaturi importante şi a comentat greşelile care nu trebuie făcute atunci când zburaţi însosiţi de animale de companie.

Printre cele mai importante se numără:

- Animalele de companie ar trebui să fie duse la punctul de control de securitate într-o geantă de călătorie portabilă, specială pentru ele.

- Pentru control, animalul de companie trebuie să fie scos din geantă înainte de procesul de îmbarcare.

- Geanta goală este plasată pe banda transportoare pentru a fi supusă unui control cu raze X.

- Animalul de companie nu trebuie să treacă niciodată prin raze X.

Informaţii conexe: Twitter Lisa Farbstein, Miami Diario.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor