Autorităţile locale ale satului Parcova din R. Moldova au votat Unirea cu România

Primarul şi consilierii satului Parcova au votat Unirea cu România în semn de reparaţie morală pentru chinul buneilor şi pentru ca generaţiile următoare să se bucure de libertate. Totodată, decizia este un pas hotărâtor spre Unirea deplină.
Unirea R. Moldova cu România (libertv.md)
Ştefan Sârbu
24.01.2018

Primarul comunei Parcova, raionul Edineţ, Republica Moldova Marcel Snegur şi consilierii localităţii au votat la 23 ianuarie o Declaraţie de Unire cu România exprimându-şi bucuria de a sărbători împreună cu fraţii români de pretutindeni Centenarul Marii Uniri 1918-2018 şi adeziunea la valorile naţionale democratice ale spaţiului cultural românesc.

„În numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general şi al cetăţenilor satelor Parcova şi Fântâna Albă în particular, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edineţ, decide unirea cu Ţara-Mamă, România”, se menţionează în Declaraţie.

Autorii Declaraţiei au specificat că fac această Unire acum, în suflet şi ca reparaţie morală pentru suferinţele trecutului şi ale prezentului, de la chinul buneilor lor smulşi împotriva voinţei de la trupul patriei istorice de voia lui Hitler şi a lui Stalin, supuşi execuţiilor, deportărilor şi foametei, ”la greutăţile pe care le trăim acum noi, cei de azi, facem Unirea cu cei de aceeaşi limbă şi tradiţie cu noi, pentru ca fiii şi nepoţii noştri să se bucure de un viitor, de libertate şi avuţie, de şansele de împlinire pe care generaţiile noastre nu le-au avut.”

”Iar dacă Unirea noastră de astăzi este simbolică să ne ajute Dumnezeu ca să fie un pas hotărâtor spre Unirea deplină când nu va mai fi graniţă pe Prut, iar oamenii dintre Nistru şi Tisa vor munci împreună la realizarea şi mulţumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate”, se mai arată în Declaraţie.

Notabil este faptul că miercuri, 24 ianuarie şi autorităţile locale ale satului Festeliţa, raionul Ştefan Vodă, RM au semnat o Declaraţie similară.

De menţionat că la 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor