Austriecii estimează că în iarna lui 2012 vor avea cu 10% mai mulţi turişti români la schi

Prin ofertele speciale pentru familie şi copii, hoteluri cu centre spa şi multiple posibilităţi de shopping, evenimente artistice în toate staţiunile montane, austriecii estimează că la sfârşitul acestui an numărul turiştilor români interesaţi de practicarea sporturilor de iarnă va creşte cu 10%, faţă de 2011.
(photos.com)
Ana Petrescu
14.09.2012

Prin ofertele speciale pentru familie şi copii, hoteluri cu centre spa şi multiple posibilităţi de shopping, evenimente artistice în toate staţiunile montane, austriecii estimează că la sfârşitul acestui an numărul turiştilor români interesaţi de practicarea sporturilor de iarnă va creşte cu 10%, faţă de 2011.

"Anul trecut în staţiunile austriece s-au înregistrat peste 800.000 de înnoptări ale turiştilor români, durata medie de şedere fiind de cinci nopţi. Faţă de anul trecut când ne promovam doar în Bucureşti, acum am demarat o campanie de promovare în cinci oraşe din ţară: Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj şi Iaşi, acestea fiind oraşele care aduc 80% din turiştii români în staţiunile austriece. Bugetul total pe care l-am alocat pentru promovare depăşeşte 200.000 de euro", a declarat Hans Wallner, proprietarul Austria Incoming, compania de consultanţă din România, care furnizează soluţii de călătorie pentru 12 regiuni austriece.

Strategia de promovare austriacă

Austriecii folosesc de cinci ani de zile o strategie de promovare pe piaţa locală a vacanţelor la schi, în regiuni precum Zell am See Kaprun, Mostviertel sau Gastein, prin cataloage, prezentări power-point, Ofertele sunt promovate de reprezentanţii fiecărei regiuni turistice, cât şi de hotelierii din Austria.

Şi în Franţa se utilizează aceeaşi metodă de promovare pentru atragerea unui număr cât mai mare de turişti în staţiunile franceze. Pe de altă parte, românii nu organizează acest gen de evenimente în străinătate.

Un plus al austriecilor: Infrastructura de schi impecabilă

Numai în regiunea Millstatter See sunt 31 de zone de schi, 283 de instalaţii de cablu, 1.000 de km de pârtii, la care accesul se face cu un singur skipass.

Este şi normal ca turiştii români şi numai să fie atraşi de Austria care are mii de kilometri de pârtii cu zăpadă artificială, spre deosebire de România care are un total de circa 140-150 de kilometri de pârtie alpină, lungimea unei pârtii medii fiind de câteva sute de metri.

"Mulţi români vin cu maşinile în staţiunile austriece, suma medie cheltuită de un român este cu 15% mai mare decât suma medie lăsată de un turist străin", a explicat Hans Wallner.

În regiunea Gastein, aflată la 2.700 metri altitudine, o vacanţă de şapte zile la schi în regiunea Gastein, , unde este zăpadă din noiembrie până în aprilie, costă de la 423 de euro de persoană, tariful incluzând cazare şi un skipass.

O săptămână de cazare cu dempensiune într-un hotel de trei stele, cu skipass inclus şi acces la spa, în regiunea Mostviertel, şapte nopţi de cazare cu demipensiune într-un hotel de trei stele, cu skipass inclus şi acces la spa, costă de la 509 euro de persoană.

În 2011, suma totală lăsată de români pe vacanţe în străinătate a fost de 1.4 miliarde de euro, cu 25% mai mare comparativ cu anul 2007.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor