Australia îndeamnă călătorii să-şi monitorizeze pantofii

Autorităţile vamale avertizează în ceea ce priveşte animalele care pot intra în ţară accidental şi reamintesc că legile sunt foarte restrictive
O broască în pantoful unui călător (phys.org)
Mioara Stoica
15.05.2017

Australia este o ţară cu o floră şi o faună foarte bogată şi diversă. Din acest motiv autorităţile sunt foarte severe şi dispun de diferite metode să împiedice intrarea speciilor invazive, care pot modifica ecosistemul australian.

Departamentul Agriculturii şi al Resurselor de Apă din Australia este responsabil de controlul traficului ilicit de specii exotice pe care unele grupuri doresc să le introducă în ţară. Un avantaj al autorităţilor este că fiind o insulă, există puţine intrări posibile pentru introducerea acestor specii în ţară şi pot fi controlate mai uşor.

Dar acum preocuparea autorităţilor australiene nu este traficul ilegal, ci aşa-numiţii "pasageri clandestini" care ajung accidental la graniţele ţării. După cum explică Phys.org, în ultimele săptămâni au existat cazuri similare în trei aeroporturi australiene diferite. Ultimul a avut loc în aeroportul Cairns, situat în nord-estul insulei.

Un câine folosit de autorităţile vamale a mirosit ceva în pantoful unui pasager care tocmai a aterizat din Indonezia. Când acesta şi-a dat jos pantofii, autorităţile au descoperit că în interiorul unuia se afla o broască moartă. Cu siguranţă a intrat în pantof în Indonezia, pasagerul nu a observat prezenţa animalului când s-a încălţat şi broasca a murit în timpul călătoriei.

Autorităţile au explicat că un caz similar a avut loc la aeroportul din Perth, pe coasta de vest a Australiei. În acest caz, broasca era în viaţă şi a fost, de asemenea, găsită în pantofii unui pasager care venea din Tailanda. Al treilea caz a avut loc în aeroportul Melbourne. Broasca a fost găsită în viaţă în bagajele unui pasager care sosea tot din Tailanda.

În faţa acestor cazuri, autorităţile australiene cer persoanelor care călătoresc în Australia să fie foarte atente la aceşti pasageri clandestini care pătrund în bunurile lor, deoarece legile sunt foarte restrictive. Lupta pentru a salva ecosistemul australian este neobosită.

Sursă: PHYS.ORG: Australia warns travelers to not bring in hitchhiking toads

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor