Aurescu reacţionează: "România nu se simte intimidată de ameninţările Rusiei"

Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu (Epoch Times România)

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a reacţionat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, la ameninţările venite din partea MAE rus care a avertizat cu o zi în urmă România că trebuie să fie conştientă de "responsabilitatea" şi "consecinţele" suplimentării efectivelor NATO pe teritoriul său.

Întrebat cum comentează declaraţia MAE rus, Bogdan Aurescu a subliniat că măsurile luate de NATO sunt de reasigurare şi protecţie ca reacţie la o anumită atitudine agresivă a Rusiei.

"Am luat notă de declaraţia MAE rus şi ceea ce pot să spun este că măsurile pe care NATO le-a luat în urma deciziilor adoptate la summit-ul din Marea Britanie de anul trecut şi care au fost implementate în urma deciziilor adoptate la ministerialele NATO, de Externe şi Apărare din decembrie 2014 şi februarie 2015, sunt măsuri luate pentru protecţia aliaţilor din flancul estic în urma a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, în Crimeea, ocuparea ilegală a Crimeei, în urma susţinerii de către Federaţia Rusă a separatiştilor pro-ruşi din Estul Ucrainei.

Este vorba de măsuri de reasigurare şi protecţie ca reacţie la o anumită atitudine agresivă a Rusiei. Federaţia Rusă nu poate să invoce aceste măsuri de protecţie a aliaţilor de pe flancul estic, care sunt reacţii la atitudinea Rusiei în Ucraina, ca justificare pentru a adresa ameninţări mai mult sau mai puţin voalate, mai mult sau mai puţin directe către aliaţii din flancul estic. România nu se simte intimidată de aceste ameninţări", a fost replica lui Bodan Aurescu, citat de Mediafax.

Recomanăm şi România, avertizată din nou de Federaţia Rusă

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne