Gyorgy Frunda, consilierul lui Ponta: Este inacceptabil ca DNA să încerce să influenţeze decizia politică

Gyorgy Frunda
Gyorgy Frunda (Epoch Times România)

Consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, a catalogat drept inacceptabilă încercarea DNA de a influenţa deciziile politice, fapt care, în opinia lui, se reflectă din poziţia oficială luată marţi de instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi împotriva tentativei PSD-ului de a modifica Codul Penal.

"După părerea mea, este inacceptabil ca Direcţia Naţională Anticorupţie, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de multe ori, să încerce să influenţeze decizia politică. Potrivit Constituţiei României, avem trei puteri în stat, care se echilibrează în activitatea lor, dar care trebuie să-şi respecte domeniile de activitate. Nu este treaba DNA să se pronunţe printr-un comunicat asupra a ceea ce vrea să facă Parlamentul", a declarat Gyorgy Frunda, la RFI.

Consilierul premierului a evidenţiat că Parlamentul are dreptul să se pronunţe sau să modifice legea, indiferent dacă acest lucru place sau nu place procurorilor sau judecătorilor.

"Abia când proiectul este pe masă, este bine să aibă loc o dezbatere cât mai largă, cu ascultarea tuturor instituţiilor care sunt implicate şi care au ceva de spus în această cauză", a precizat Gyorgy Frunda.

DNA a denunţat marţi tentativa PSD-ului de a modifica Codul Penal astfel încât politicienii cercetaţi pentru corupţie să nu mai poată fi încătuşaţi, arestaţi sau aduşi cu mandat, ci maxim anchetaţi sub arest la domiciliu.

"Principalele modificări avute în vedere de Proiectul de lege aflat în dezbatere la Senat conţin aspecte ce ar putea să afecteze eficienţa investigaţiilor în dosarele de corupţie.", atrage atenţia instituţia anticorupţie, arătând că, dacă va fi adoptat, proiectul legislativ va face imposibilă arestarea pe motiv de pericol pentru ordinea publică pentru infracţiunile de corupţie şi de evaziune fiscală şi va aduce o atingere semnificativă capacităţii investigative a DNA.

Pentru mai multe detalii despre argumentele instituţiei conduse de Laura Codruţa Kovesi citiţi DNA critică tentativa PSD de a schimba Codul de procedură Penală

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne