Aurelian Mihai: Politicienii de carton care vor să reprezinte diaspora, nişte surogate

Deputatul PNL de Diaspora, Aurelian Mihai, se întreabă de unde atâta tupeu pe capul politicienilor de carton care vor să-i reprezinte pe românii din străinătate deşi nu au nimic în comun cu ei.
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai (Epoch Times România)

Românii din diaspora au trimis în ţară, în 2015, aproximativ trei miliarde de dolari, în timp ce politicienii şi guvernanţii au mărit taxele pe la consulate, atrage atenţia deputatul PNL Aurelian Mihai, comentând pe marginea unui raport al Institutului Pew.

"Diaspora încă alimentează economia din România cu valută! Mă întreb ce inimă or fi avut politicienii şi guvernanţii când au mărit taxele pe la consulate? O fi şi pentru că nu au trăit în viaţa lor niciodată alături de milioanele de români din diaspora, care din munca lor trimit ban cu ban către România!

De asemenea, mă întreb de unde atâta tupeu pe capul politicienilor de carton care vor să reprezinte diaspora deşi nu au nimic în comun cu românii din diaspora? Absolut nimic în comun! Cum pot exista asemenea surogate în politica românească? De unde atâta tupeu?", a scris Aurelian Mihai pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui raport al Institutului Pew, citat de Ziare.com, românii din diaspora au trimis în România, în 2015, în jur de 3 miliarde de dolari. Din Italia au fost trimişi în România 937 de milioane de dolari, din Spania - 740 de milioane de dolari, Germania - 422 de milioane de dolari, Ungaria - 208 milioane de dolari, SUA - 186 de milioane de dolari, Marea Britanie - 97 de milioane de dolari, Israel - 97 de milioane de dolari, Canada - 91 milioane de dolari, Franţa - 54 de milioane de dolari, Grecia - 35 de milioane de dolari, Turcia - 27 de milioane de dolari, Australia - 17 milioane de dolari, Rusia - 3 milioane de dolari, China - un milion de dolari.

Românii au trimis însă bani şi din ţări precum Turkmenistan, Uzbekistan, Filipine, Algeria, Mauritania, Libia, Egipt, Africa de Sud, Uganda, Kenya, Brazilia, Argentina, Bolivia, Peru, Ecuador, Columbia, Venezuela, Ecuador sau Mexic (din toate aceste ţări aproximativ un milion de dolari).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne