Fostul şef ANAF ameninţă că va da în judecată Guvernul. "De ce sunt mai români cei de afară decât cei din ţară?"

Guvernul Cioloş vrea să le ofere până la 50.000 de euro românilor care se întorc în ţară pentru a-şi deschide o afacere. În replică, fostul şef ANAF, Sebastian Bodu, ameninţă că dă în judecată Guvernul.
Sebastian Bodu
Sebastian Bodu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Fostul şef al Fiscului, Sebastian Bodu, nu este deloc încântat de iniţiativa Guvernului Cioloş de a le oferi românilor din diaspora până la 50.000 de euro să-şi deschidă o afacere în ţară.

"Proiect tehnocrat: Românii din străinătate care vor să se întoarcă în ţară vor primi un grant de până la 50.000 de euro pentru a-şi deschide o afacere. Bine, băieţi, scoateţi voi asta şi eu vă chem în instanţă.

Trecând peste inaplicabila experienţă antreprenorială străină drept criteriu (câtă experienţă? cu ce rezultate? cum probezi?), de ce sunt mai români cei de afară decât cei din ţară? Deci, dragi tehnocraţi, ar fi bine să mai deschideţi şi Constituţia şi să citiţi art. 16 (Egalitatea în drepturi - n.r.)", a scris sâmbătă, pe contul său de Facebook, avocatul Sebastian Bodu.

Potrivit Ministerului Economiei, proiectul guvernamental la care facere referire fostul şef ANAF va fi lansat la începutul lunii septembrie în dezbatere publică şi are un buget alocat de 30 milioane euro, bani care vor proveni din fonduri europene, prin Programul Operaţional Capital Uman.

Fiecare viitor beneficiar - adică orice român va dori să revină în ţară pentru a începe o afacere - ar urma sa primească până la 50.000 de euro, adică 90% din totalul investiţiei. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne