Borc, replică pentru Ponta: Am stat la coadă cu băiatul meu 5 ore la Londra, pe ploaie, fără să votăm

Declaraţia lui Victor Ponta potrivit căreia imensele cozi formate în diaspora la prezidenţialele din 2014 au fost cauzate de românii care s-au aşezat de 3,4 ori la rând ca să se vadă la televizor i-a stârnit indignarea şi vicepremierului Costin Borc.
Vicepremierul Costin Borc
Vicepremierul Costin Borc (gov.ro)

Teoria lansată de fostul premier şi prezidenţiabil Victor Ponta despre cozile formate în 2014 la secţiile de vot din diaspora este o dovadă de tupeu, consideră vicepremierul Costin Borc, care a stat şi el la rând să voteze cu fiul său în Londra.

"Domnul Victor Ponta mi-a amintit de încă o lipsă a guvernului tehnocrat :) Nu avem ... tupeu. Cum pot altfel califica afirmaţia domniei-sale despre cozile de la secţiile de vot din străinătate? Împreună cu băiatul meu am stat la coadă la Londra în noiembrie 2014 preţ de vreo 5 ore, pe ploaie, fără să reuşim să votăm.

În jurul meu, la coadă, am văzut oameni obişnuiţi, de tot felul, veniţi din diverse părţi ale Angliei ca să voteze. Interesant este şi faptul că deşi fiecare a venit la vot cu o opţiune personală, pe măsură ce şi-au dat seama de modul în care sunt trataţi, marea majoritate a votat cu Klaus Iohannis.

I-am auzit sunând acasă şi rugându-şi rudele să nu voteze cu Victor Ponta. Şi nici nu cred că au greşit, văzând cum sunt astăzi trataţi", a scris luni, pe contul său de Facebook, vicepremierul Costin Borc.

Fostul premier Victor Ponta a afirmat, duminică seara, la România TV, că la alegerile prezidenţiale din 2014 unii cetăţeni români din afara ţării se aşezau de mai multe ori la rând pentru a forma cozi şi pentru a fi arătaţi la televizor.

"Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se aşezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor", a declarat Victor Ponta.

Fostul premier a mai susţinut că la alegerile din 2014 au fost înfiinţate la fel de multe secţii de votare câte au fost şi la alegerile anterioare, a criticat actuala lege, invocând numărul mic al românilor din diaspora care s-au înscris în Registrul electoral, pentru a vota prin corespondenţă sau la secţia de votare.

"Acum dacă îi întrebaţi pe cei care stăteau la coadă, am văzut că s-au înscris 8.000 de oameni să voteze în diaspora. 8.000 sunt în câteva blocuri în Drumul Taberei. Şi noi, toată ţara, tot Guvernul, munceşte numai pentru cei 8.000", a declarat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne