Au uitat să închidă uşa la intrarea în bloc şi s-au trezit cu un... “castel de gheaţă”

Castelul de gheaţă format în blocul din oraşul Jiamusi, China (Captură YouTube)
Andrei Popescu
06.02.2023

Holul unui bloc de locuinţe din China a fost transformat într-un frigider uriaş după ce un locatar ar fi uitat să închidă uşa în săptămâna în care provincia Heilongjiang a înregistrat cea mai scăzută temperatură din istorie.

Imagini şocante au arătat rezidenţi îmbrăcaţi în echipament de iarnă care se uitau cu uimire la "peştera de zăpadă", care s-a format lângă intrarea în holul clădirii din oraşul Jiamusi, pe 24 ianuarie, relatează Daily Mail.

Plăci uriaşe de gheaţă atârnau de tocul uşii şi de tavan, după ce vânturile aspre au aruncat zăpada prin uşă şi au acoperit interiorul holului.

Locuitorii pot fi auziţi exprimându-şi uimirea în faţa fenomenului, în timp ce înfruntau temperaturi de -40 de grade Celsius.

Acest fenomen a avut loc pe fondul unui val de frig care a afectat o mare parte a Asiei, făcând ca mercurul să scadă în China, Japonia şi Coreea.

La doar două zile de la formarea "peşterii de zăpadă" din holul blocului, un oraş din extremitatea nordică a provinciei Heilongjiang a înregistrat o temperatură de -53 de grade, cea mai scăzută temperatură de la începutul înregistrărilor temperaturilor.

De asemenea, în urmă cu peste o săptămână, agenţia naţională de meteorologie din China a îndemnat cetăţenii să se încălzească bine, deoarece condiţiile de îngheţ ameninţau locuitorii vulnerabili din centrul, nordul şi estul ţării.

Vremea rece a afectat multe zone care nu sunt obişnuite cu astfel de condiţii severe, unde locuitorii au parte de obicei de un climat mult mai blând.

Însă oraşul Mohe din nordul Chinei - cunoscut sub numele de "Polul Nord al Chinei" - a înregistrat trei zile consecutive cu temperaturi de sub -50 de grade, ceea ce, potrivit presei chineze, a fost fără precedent.

Mohe este cunoscut pentru climatul său geros şi este o destinaţie renumită pentru schi şi sporturi de iarnă, cu temperaturi medii în ianuarie şi februarie cuprinse între -15 şi -20 de grade Celsius.

Însă temperatura de -53 de grade a depăşit recordul istoric anterior de -52,3 de grade.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor