Atletism-CM indoor: Viorica Ţigău, finalistă la săritura în lungime, ca şi ştafeta feminină de 4x400 m

Deşi în această perioadă a anului era mai obişnuită cu concursurile de bob, fiind olimpică în această disciplină, Viorica Ţigău a reuşit să se remarce şi la Campionatele mondiale de atletism indoor, de la Istanbul, reuşind o spectaculoasă calificare în finala probei de săritură în lungime, cu 6,64 m, cea mai bună performanţă a sezonului pentru ea.
Viorica Ţigău a reuşit să se remarce şi la Campionatele mondiale de atletism indoor, de la Istanbul, reuşind o spectaculoasă calificare în finala probei de săritură în lungime, cu 6,64 m, 10 martie 2012. (GABRIEL BOUYS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
10.03.2012

Deşi în această perioadă a anului era mai obişnuită cu concursurile de bob, fiind olimpică în această disciplină, Viorica Ţigău a reuşit să se remarce şi la Campionatele mondiale de atletism indoor, de la Istanbul, reuşind o spectaculoasă calificare în finala probei de săritură în lungime, cu 6,64 m, cea mai bună performanţă a sezonului pentru ea.

Excelent om de concurs, veterana lotului nostru (32 de ani, născută la Galaţi pe 12 august 1979) Viorica Ţigău şi-a depăşit în concursul mondial de două ori cea mai bună performanţă a actualului sezon de sală (6,55 m): după ce a depăşit prima tentativă, a sărit în a 2-a 6,62 m, îmbunătăţindu-şi în a 3-a prestaţia din 2012, cu 6,64. Astfel, ea a realizat al 6-lea rezultat al calificărilor, după Janay DeLoach (SUA) - 6,90 m, Shara Proctor - 6,86 m, nou record al Marii Britanii, Brittney Reese (SUA) - 6,72 m, Bianca Stuart (Bahamas) - 6,70 m, Daria Klişina (Rusia) - 6,65 m, dar înaintea ultimelor două calificate, ambele din Belarus, Veronika Şutkova - 6,63 m şi Nastasia Mironcik-Ivanova - 6,62 m.

Din păcate, a doua reprezentantă a ţării noastre la lungime, Cristina Deiac, cotată cu 6,67 m în acest sezon, nu şi-a găsit deloc paşii, încheind a 17-a, cu 6,16 m, cu două sărituri depăşite.

Finala este programată duminică, de la ora 14,05.

Tot duminică va evolua în finala de 6 ştafeta feminină de 4x400 m, alcătuită din Mirela Lavric, Alina Panainte, Mihaela Nunu şi Adelina Pastor, în această probă neînscriindu-se decât 6 echipe, câte culoare are pista circulară. Creditată cu ultimul timp, ştafeta noastră, foarte tânără, va lua startul de pe culoarul 1, celelalte concurente fiind, în ordinea culoarelor, Belarus, Marea Britanie, Ucraina, SUA şi Rusia.

În calificările probei masculine de triplusalt, Marian Oprea nu a părut defel în apelele lui, cu două tentative depăşite, ultima soldată chiar cu o accidentare (antrenoarea Doina Anton ne-a declarat că se teme de o rupere de fibră musculară, va vedea în zilele următoare, la RMN), obţinând doar al 11-lea rezultat, cu 16,58 m.

La săritura în înălţime, Mihai Donisan s-a oprit în calificări la 2,22 m, departe de baremul de 2,32 m impus de organizatori, părăsind competiţia supremă încă de sâmbătă. De altfel, ca o palidă consolare niciunul dintre cei 19 concurenţi nu a reuşit să treacă acest extrem de exigent 2,32 m. În schimb, 10 au trecut peste 2,29 m, obligând arbitrii să facă o finală cu participare mai numeroasă decât cea de 8, obişnuită.

Reuniunea de sâmbătă după-amiază, penultima a CM-2012 indoor, nu mai puţin de 11 finale, între care şi cea de săritura în înălţime feminin, în care, de la ora 18,15, va fi prezentă şi românca Esthera Petre. De asemenea, Angela Moroşanu va încerca, mai întâi, să se califice în finală, concurând la ora 17,10 în prima semifinală la 60 m garduri (pe culoarul 5), ultimul act al acestei probe fiind programat spre sfârşitul reuniunii, la ora 19,45.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor