Atentate în serie în Cairo: 5 morţi şi peste 50 de răniţi

Egipt, Cairo - 24 ianuarie: Scena atacului care                   a avut loc în apropiere de staţia de metrou Bohuth.
Egipt, Cairo - 24 ianuarie: Scena atacului care  a avut loc în apropiere de staţia de metrou Bohuth. (Ed Giles / Getty Images.)

Egiptul în stare de alertă după atacurile de astăzi, vineri 24 ianuarie. Grupul jihadist Ansar Beyt el Makdes a revendicat atacul pe Twitter.

În ultimele zile mai multe surse au avertizat cu privire la posibilitatea unui atentat sinucigaş cu bombă în capitală: acesta este primul în istoria egipteană recentă.

Bilanţul victimelor în urma celor trei explozii care au avut loc oraş este de cel puţin 5 morţi şi 50 răniţi.

Prima bombă a vizat cartierul general al forţelor de securitate care sunt responsabile pentru gestionarea sistemului de apărare al capitalei.

Echipele de salvare lucrează la extragerea victimelor de sub dărâmăturile clădirii situate în Bab al-Khalq, la scurtă distanţă de moscheea Al-Azhar, în partea de sud a capitalei egiptene. Explozia a deteriorat puternic şi muzeul islamic, situat în apropiere, precum şi alte clădiri din jur, conform rapoartelor agenţiei de stat Mena.

Şeful forţelor de securitate din Cairo, care se afla în interiorul sediului vizat de atacul de astăzi, a scăpat nevătămat, au declarat sursele de securitate.

Zeci de egipteni s-au adunat în faţa sediului central al forţelor de securitate, ţinta atacului sinucigaş din această dimineaţă, scandând sloganuri prin care cer Generalului Sisi să salveze ţara de terorişti.

Un al doilea atac, la distanţă de câteva ore, a avut loc în inima oraşului Cairo, în apropiere de staţia de metrou Bohuth, raportează postul de televiziune Al- Jazeera. S-au înregistrat cel puţin un mort şi şapte răniţi.

A treia explozie în Cairo, un dispozitiv exploziv improvizat (IED), a explodat în apropierea unei secţii de poliţie din Talbeya, la Giza, de-a lungul drumului care duce la Piramide.

În oraş a fost instaurată starea de alertă.

Grupul jihadist Ansar Beyt el Makdes (Ansar Jerusalem, susţinători ai Ierusalimului), a revendicat, prin intermediul Twitter, atacul împotriva sediului de poliţie din Cairo, relatează sursele de securitate egiptene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe