Atac asupra unei secţii de poliţie din sud-estul Turciei, soldat cu 5 morţi

O secţie de poliţie din sud-estul tulburat al Turciei a fost atacată în cursul nopţii de miercuri spre joi. Incidentul are loc în contextul intensificării violenţelor dintre Ankara şi separatiştii kurzi.
Atac cu maşină capcană în districtul Cinar, din regiunea turcă Diyarbakir, 13 ianuarie 2016.
Atac cu maşină capcană în districtul Cinar, din regiunea turcă Diyarbakir, 13 ianuarie 2016. (Captură Foto)

Biroul guvernatorului provincial din districtul Cinar al regiunii Diyarbakir a declarat joi că atacul din noaptea trecută asupra unei secţii de poliţie s-a soldat cu 5 morţi şi 39 de răniţi.

Oficialii au declarat că atacul a fost desfăşurat de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie teroristă care are o prezenţă puternică în sud-estul Turciei. PKK este implicat într-o rebeliune veche de câteva decenii împotriva conducerii din Ankara.

Ziarul turcesc Daily Sabah a raportat că atacul ce a avut loc dimineaţa în zori asupra secţiei de poliţie din Cinar şi a câtorva clădiri învecinate, s-a soldat şi cu rănirea a zeci de persoane, atât în rândul personalului poliţienesc cât şi a civililor - inclusiv femei şi copii.

Atacul a început cu explozia unei maşini capcană, cauzând prăbuşirea ulterioară a unei clădiri învecinate, conform Deutsche Welle.

Acest atac are loc la scurt timp după ce armata turcă a publicat un raport în care a susţinut că 448 de membri PKK au fost ucişi începând cu mijlocul lunii decembrie. Raportul a fost publicat în acelaşi weekend în care forţele turceşti au efectuat un raid asupra unei locuinţe din provincia estică Van, după informaţii primite că membrii PKK plănuiau un atac la scară mare asupra clădirilor guvernamentale.

În plus, marţi, în jurul orei locale 10 a.m., a avut loc un atac sinucigaş cu bombă în Istanbul, soldat cu uciderea a cel puţin 10 persoane, majoritatea fiind turişti germani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe