Suspecţi ruşi, arestaţi în urma atacului sinucigaş din Istanbul

Poliţia din oraşul Antalya a arestat trei cetăţeni ruşi acuzaţi de legături cu grupul terorist Statul Islamic. O echipă antiterorism a desfăşurat mai multe raiduri la o zi după ce un atentator sinucigaş cu bombă a ucis 10 persoane în Istanbul.
Poliţia izolează scena unui atac sinucigaş cu bombă care a avut loc marţi, 12 ianuarie 2016, în Istanbul. (Captură Foto)
Andrei Popescu
13.01.2016

Consulatul General al Rusiei din oraşul turc Antalya a confirmat faptul că trei cetăţeni ruşi au fost arestaţi, existând suspiciuni că ar avea legături cu grupul terorist Statul Islamic.

Conform agenţiei turce de presă Anadolu, o echipă antitero a efectuat miercuri mai multe raiduri. Aparent, suspecţii se aflau în contact cu luptători ai Statului Islamic din zonele de conflict şi au furnizat suport logistic grupului, a precizat Anadolu.

Moscova susţine că mii de ruşi au părăsit ţara pentru a se alătura Statului Islamic în Siria, arată Deutsche Welle.

Marţi, un sinucigaş cu bombă a detonat explozibilul avut asupra în districtul istoric Sultanahmet, ucigând 10 oameni, majoritatea fiind străini. Alte câteva persoane au fost rănite.

Într-un alt incident care a avut loc în urmă cu un an, o femeie s-a aruncat în aer în apropierea unei secţii de poliţie din piaţa Sultanahmet, provocând moartea unui poliţist. Iniţial, atacul a fost revendicat de o grupare de extremă stânga, dar ulterior s-a dovedit că la originea sa s-au aflat militanţi islamişti, susţine Agerpres.

De asemenea, în urmă cu câteva luni, a avut loc un dublu atentat sinucigaş în faţa gării centrale din Ankara, provocând moartea a 103 persoane. Atacul a fost atribuit grupării jihadiste Statul Islamic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor