Asaltul continuă: Lazăr şi Kovesi, în atenţia Inspecţiei Judiciare

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii efectuează verificări prealabile în cazul declaraţiilor făcute de Procurorul General şi şefa DNA privind OUG 13, după o sesizare depusă de jurnalistul Răzvan Savaliuc de la Luju.ro.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Inspecţia Judiciară efectuează, în urma unei sesizări, verificări prealabile în legătură cu declaraţiile făcute de Procurorul General Augustin Lazăr şi de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe marginea controversatei OUG 13 care mutila Codurile penale în favoarea infractorilor, au confirmat vineri, pentru Agerpres, oficiali ai instituţiei.

"Confirmăm primirea sesizării jurnalistului Răzvan Savaliuc în legătură cu Procurorul General, Augustin Lazăr, şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Lucrarea a fost înregistrată şi urmează să fie efectuate verificări prealabile pentru a se stabili dacă sunt indicii cu privire la săvârşirea vreunei abateri disciplinare", a declarat purtătorul de cuvântul al Inspecţiei Judiciare, Alin Alexandru.

În sesizarea respectivă, trimisă de jurnalistul Răzvan Savaliuc de la site-ul Luju.ro, sunt prezentate toate declaraţiile celor doi şefi de parchete pe marginea OUG 13 şi în care se invocă obligaţia de rezervă a magistraţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne