Fost ministru de Interne: Lucrări plătite ilegal din pixul lui Dragnea

Lucrările de construcţie de la o şcoală din Bacău au fost plătite ilegal, după un ordin de ministru semnat de Liviu Dragnea şi ţinut secret, a declarat, în faţa instanţei, fostul ministru de Interne Gabriel Berca.
Gabriel Berca
Gabriel Berca (www.gov.ro)

În declaraţia dată în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fostul ministru Gabriel Berca a susţinut că omul de afaceri Viorel Rusu, a cărei firmă a făcut lucrările de construcţie la şcoala din comuna Ardeoani, a indus în eroare procurorii DNA, precizând că plata pentru acele lucrări s-a făcut în urma unei ilegalităţi a lui Liviu Dragnea, relatează Digi24.

"Rusu Viorel a indus în eroare organele de anchetă. Acea şcoală a fost plătită nu prin hotărâre de Guvern ci prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale din 2014, ordin semnat de Liviu Dragnea şi trecut la secret, nepublicat în Monitorul Oficial. Nu poţi folosi fondul de rezervă al Guvernului pentru o lucrare veche.

Ultima plată alocată prin ordinul 2209 din 2014 s-a făcut la 12 decembrie 2014, iar HG 1169 a fost dată în 30 decembrie 2014, când banii erau deja cheltuiţi, pentru a fi acoperită nelegalitatea comisă prin ordinul de ministru", le-a spus Berca judecătorilor, potrivit News.ro.

Fostul ministru a mai spus că lucrările au fost supraevaluate, ajungând la 450 de euro pentru un metru pătrat, la o suprafaţă construită de 3.000 de metri pătraţi.

Pentru a citi în continuarea articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne