Arta modernă – sculptura cinetică (video)

Helicon
Helicon (YouTube)

Ne-am obişnuit cu o lume în plină evoluţie în orice domeniu.

Arta urmează acest curs firesc evolutiv al tehnologiei şi ştiinţelor. Nimic de mirare să vedem împletirea matematicii şi ingineriei cu sculptura. Astfel s-au născut sculpturile cinetice, însemnând sculpturi care au parţi mobile care pot fi mişcate de vânt, un motor sau acţiune umană.

Totul porneşte de la o schiţă făcută pe hârtie. Vine apoi munca asiduă, calculele, îmbinările, inspiraţia, talentul şi ştiinţa. În final, rezultatele sunt excepţionale.

John Edmark, cel care a realizat această sculptură cinetică, este lector universitar în cadrul programului de proiectare a Departamentului de Artă şi Istoria Artei, unde predă cursuri fundamentale de design, design de produs, hârtie ca un mediu sculptural, culoare şi animaţie. Arta şi design-ul lui variază de la lucrări de transformare (cinetice), la produse pentru depozitare, bucătării, inclusiv jocuri creative.

John Edmark a proiectat exponate interactive pentru un număr de muzee, inclusiv Exploratorium din San Francisco şi Science Center Phaeno în Wolfsburg, Germania. El are nouă brevete de invenţii în S.U.A. şi în alte ţări. Înainte de a se focusa pe design, a petrecut un număr mare de ani în cercetarea mediilor virtuale la Bell Laboratories.

Acesta mai este interesat de fotografie stereo, hiper-stereo, filme documentare, grafică în mişcare şi animaţie, tehnologiile antice, arhitectură, formarea modelelor naturale, geometrie.

În afară de faptul că este extrem de creativ, Edmark are un master în design, dar şi în informatică. Acest nivel avansat de cunoştinţe şi calificări au influenţat, fără îndoială, creaţia sa artistică - sculptura cinetică intitulată „The Helicone”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.