Arta modernă – sculptura cinetică (video)

Ne-am obişnuit cu o lume în plină evoluţie în orice domeniu. Arta urmează acest curs firesc evolutiv al tehnologiei şi ştiinţelor. Nimic de mirare să vedem împletirea matematicii şi ingineriei cu sculptura. Astfel s-au născut sculpturile cinetice, însemnând sculpturi care au parţi mobile care pot fi mişcate de vânt, un motor sau acţiune umană.
Helicon (YouTube)
A. D.
30.01.2015

Ne-am obişnuit cu o lume în plină evoluţie în orice domeniu.

Arta urmează acest curs firesc evolutiv al tehnologiei şi ştiinţelor. Nimic de mirare să vedem împletirea matematicii şi ingineriei cu sculptura. Astfel s-au născut sculpturile cinetice, însemnând sculpturi care au parţi mobile care pot fi mişcate de vânt, un motor sau acţiune umană.

Totul porneşte de la o schiţă făcută pe hârtie. Vine apoi munca asiduă, calculele, îmbinările, inspiraţia, talentul şi ştiinţa. În final, rezultatele sunt excepţionale.

John Edmark, cel care a realizat această sculptură cinetică, este lector universitar în cadrul programului de proiectare a Departamentului de Artă şi Istoria Artei, unde predă cursuri fundamentale de design, design de produs, hârtie ca un mediu sculptural, culoare şi animaţie. Arta şi design-ul lui variază de la lucrări de transformare (cinetice), la produse pentru depozitare, bucătării, inclusiv jocuri creative.

John Edmark a proiectat exponate interactive pentru un număr de muzee, inclusiv Exploratorium din San Francisco şi Science Center Phaeno în Wolfsburg, Germania. El are nouă brevete de invenţii în S.U.A. şi în alte ţări. Înainte de a se focusa pe design, a petrecut un număr mare de ani în cercetarea mediilor virtuale la Bell Laboratories.

Acesta mai este interesat de fotografie stereo, hiper-stereo, filme documentare, grafică în mişcare şi animaţie, tehnologiile antice, arhitectură, formarea modelelor naturale, geometrie.

În afară de faptul că este extrem de creativ, Edmark are un master în design, dar şi în informatică. Acest nivel avansat de cunoştinţe şi calificări au influenţat, fără îndoială, creaţia sa artistică - sculptura cinetică intitulată „The Helicone”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor