Armistiţiul din Ucraina: Forţele pro-ruse au atacat aeroportul din Doneţk

Harta regiunilor ameninţate în prezent de armata rusă de la graniţe.
Harta regiunilor ameninţate în prezent de armata rusă de la graniţe. (captură youtube.com)

În ciuda acordului de încetare a focului, conflictele dintre forţele pro-ruse şi armata ucraineană s-au intensificat din nou sâmbătă, în timp ce Moscova a trimis al doilea convoi de camioane în Ucraina fără aprobarea Kievului.

Sâmbătă, forţele ucrainene au respins cu succes un atac al forţelor pro-ruse asupra aeroportului din Doneţk, după ce vineri noaptea au avut loc mai multe atacuri de artilerie, a comunicat Kievul.

”Mai mulţi rebeli susţinuţi de şase tancuri au lansat vineri un asalt împotriva aeroportului, care a fost respins eroic de soldaţi”, a comunicat Ministerul Apărării.

În pofida armistiţiului impus săptămâna trecută, pe parcursul nopţii de sâmbătă atacurile rachetelor s-au putut auzi şi în oraşul Doneţk. Un comunicat publicat pe website-ul consiliului orăşenesc preciza că obuzele au lovit mai multe clădiri rezidenţiale din apropierea aeroportului, dar nu au fost înregistrate victime.

O coloană formată din trei lansatoare de rachete GRAD – cu toate rachetele încărcate – a putut fi observată, sâmbătă, deplasându-se prin capitala regională.

Doneţk, cel mai mare oraş din zona de conflict, s-a aflat în ultimele luni sub controlul forţelor pro-ruse chiar dacă armata ucraineană a reuşit să se instaleze în zona aeroportului.