Anonymous avertizează poliţia canadiană: Ne vom răzbuna

Un manifestant poartă o mască asociată cu grupul de hackeri Anonymous.
Un manifestant poartă o mască asociată cu grupul de hackeri Anonymous. (Captură Foto)

Un grup de hackeri activişti cunoscut sub numele de Anonymous a avertizat că se va răzbuna pentru uciderea unuia dintre membrii săi de către poliţia canadiană.

Incidentul a avut loc săptămâna trecută, în 16 iulie, când un ofiţer de poliţie a împuşcat fatal un manifestant ce purta o mască Guy Fawkes în oraşul Dawson Creek, în nord-estul provinciei Columbia Britanică. Victima a fost confundată cu un suspect, a raportat Russia Today.

Înfuriat de acest incident, grupul a postat un mesaj video, lansând o campanie pentru justiţie “deoarece lumea are dreptul să ştie fiecare detaliu legat de poliţiştii ucigaşi.”

“Acest ofiţer RCMP (Poliţia Regală Canadiană Călare) trebuie să fie identificat, concediat şi acuzat de uciderea fratelui nostru”, a susţinut mesajul grupului de hackeri.

“Dacă nu ni se va face dreptate, fiţi siguri că ne vom răzbuna. Vom cere fraţilor noştri Anonimi din Canada să iasă pe străzi şi să protesteze la sediul RCMP ... până când ni se face dreptate. ... Vom cere întregului colectiv global al Anonymous să scoată infrastructura cibernetică a RMPC de pe Internet.”

Incidentul a avut loc după ce s-au înregistrat plângeri la poliţie privind pagube înregistrate la un restaurant din Dawson Creek. Conform rapoartelor, poliţiştii au sosit la faţa locului şi au văzut un bărbat pe care l-au bănuit că ar fi fost responsabil de distrugerea proprietăţii.

“Cu siguranţă îi vom răzbuna pe fraţii noştri atunci când sunt ucişi pe străzi în timp ce protestează împotriva politicilor guvernului canadian de distrugere a mediului”, a susţinut grupul.

Anonymous susţine că victima este cel de-al patrulea membru al grupului ucis de forţele de securitate în lume.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe