Hackerii de la "Anonymous România" îşi transmit mesajul chiar de pe site-ul Poliţiei

Protestul „Marşul unui milion de măşti” organizat de membrii Anonymous, WikiLeaks, The Pirate Party, Occupy Wall Street, precum şi a altor grupări de hackeri, 5 noiembrie 2013.
Protestul „Marşul unui milion de măşti” organizat de membrii Anonymous, WikiLeaks, The Pirate Party, Occupy Wall Street, precum şi a altor grupări de hackeri, 5 noiembrie 2013. (Chip Somodevilla / Getty Images)

Hackerii de la "Anonymous România" au arătat că până şi site-ul Poliţiei Române, una din instituţiile care beneficiază de sistemele cele mai sigure de securitate informatică, poate fi penetrat, informează evz.ro

Mesajul hackerilor a fost încărcat de la Inspectoratul Poliţiei Judeţene Constanţa: "Vă salutăm domnilor. Noi suntem Anonymous. Noi suntem Legiunea. Noi suntem POPORUL ROMÂN sau desigur "ciumpalacii". România, TREZESTE-TE!".

După acest incident ne punem pune în mod firesc întrebarea cât de sigure mai sunt bazele de date ale persoanelor sau cele ale proprietarilor de autoturisme, baze de date care sunt interconectate între judeţe, tot prin intermediul internetului.

La final, hackerii de la "Anonymous România" au postat şi o dedicaţie cu piesa "România trezeşte-te" a trupei Morometzii.

În prezentarea raportul de activitate al SRI pe 2013, directorul SRI, George Maior, a abordat şi problema securităţii cibernetice, care a început să ia amploare potrivit datelor serviciului de informaţii.

"M-am referit la problema securităţii cibernetice, care începe din ce în ce mai mult să afecteze securitatea statelor, inclusiv pe cea a României, au fost diverse atacuri şi în 2013 ţintite către zone de infrastructură critică a autorităţilor şi acest lucru probabil că în viitor va creşte în intensitate", a declarat atunci George Maior.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne